Matej Pečaver o Hogminister: “Edini bend s tovrstno glasbo pri nas.”

Hogminister (Foto CityCenter Celje)

Hogminister so pred kratkim izdali skupno peti singel ‘Come Along’, ki pa nakazuje novo, še tršo in glasnejšo smer benda iz Šentjura, ki je v začetku julija v Celju odprl koncert za velikane slovenskega rocka Siddharto!

Brezkompromisen komad je nastal v sodelovanju s The Cosmosonics Studios v Ljubljani, pod najudarnejši Hogminister izdelek do sedaj pa se je kot producent podpisal Matej Pečaver. Pod njegovim mentorstvom je nastal virtuozen komad, za katerega člani obljubljajo, da bo živo zvenel še bolje. Prva priložnost, da slišite novo skladbo, bo že 5.8.2021 v okviru festivala TrNOVfest (dogodek).

Matej Pečaver iz The Cosmosonics Studios je o sodelovanju povedal:

Hogminister – The Cosmosonics Studios (Foto: osebni arhiv)

“Hogminister so prišli do mene, po tem ko so dokazali, kako zelo kvaliteten mlad bend so, in sicer z zmago na tekmovanju CityBand 2020. Njihovo glasbo poznam že od prej, saj nenehno spremljam obetavne mlade bende, in ko so me poklicali za sodelovanje, sem bil res vesel. Zavedam se, kako velik potencial imajo fantje. Skladbo, ki so jo pokazali, je že od začetka obetala in je bila izven njihovega standardnega okvirja. Najprej smo jo online še dodelali, šele potem so prišli v studio. Bobni in bas kitara so bili posneti zelo hitro, ker so bili zelo dobro pripravljeni. Kitare in vokal pa smo dodelovali kar na licu mesta. Našli smo zelo dobre, predvsem pa sveže kombinacije za njihov žanr. Mislim, da smo njihovo glasbo prestavili na še višji nivo, kot je bil prej. Z izdelkom sem nadvse zadovoljen in tudi s samim bendom ter načinom, kako so se odzivali na spremembe. Označim jih lahko za edini bend s tovrstno glasbo pri nas. Vedno rad sodelujem s takšnimi zasedbami. Zavedam pa se, da je za tovrstno glasbo pri nas žal premalo poslušalcev, a verjamem, da so fantje material za v tujino. To morajo verjeti in še bolj trdo delati, kot že delajo.”