Projekt z novim singlom ‘Još jednom’

Foto: Projekt, promo
Foto: Projekt, promo

Reška skupina Projekt predstavlja osvežitev na hrvaški glasbeni sceni – radijski pop-rock z inteligentnimi, premišljenimi, včasih malce provokativnimi besedili, ki ga spremlja solidna ritem sekcija, melodične kitare, vrhunski vokali, ponekod pa tudi “drzen” klavir, saksofon, pozavna, tolkala, violina, harmonika, klaviature in pevski zbor. Čeprav se Projekt s svojimi glasbenimi izrazi, zanimivimi aranžmaji, širino inštrumentov in raznolikostjo repertoarja razlikuje od svojih sodobnikov, so njihove pesmi izjemno nalezljive.

Band je lani izdal svoj težko pričakovani prvenec “Zaustavi vrijeme”. Album vsebuje deset avtorskih pesmi, med njimi tudi odlične single “Zaustavi vrijeme”“10DODeset”“Daj” , “Gledaj kako letim” in “Blizu”. Plošča je bila posneta v studiu GIS blizu Reke in izdana pri Aquarius Records. Produkcija in mastering sta delo Mateja Zeca.

Navkljub koncertnemu mrtvilu zasedba nadaljuje s promocijo svojega prvorojenca. Ta je namreč izdala nov promocijski video, ki je posvečen skladbi “Još jednom” in ki je nastal v sodelovanju z reškim umetnikom Josipom Jurasićem.