JURE LESAR: ‘Je kaj novega’ (2021)

Foto: Dallas Records, promo
Foto: Dallas Records, promo

Domači kantavtor Jure Lesar se je letos vrnil z novim, drugim samostojnim studijskim albumom, ki je izšel pod okriljem Dallas Records (nakup). Plošča je bila posneta ljubljanskem studiu Metro in piranskem Gimme Shelter.

Pregled skladb

8 skladb dolga plošča predstavlja zanimivo zmes številnih žanrov in vplivov, ki so čez leta zaznamovali njene ustvarjalce. Malo AC/DC, nekaj The Doors, ščepec bluesa, prgišče Zappe in folka ter še česa. Glede albumove dolžine bi težko rekli, da prekorači svojo dobrodošlico, saj ta s svojimi dobrimi 36 minutami predstavlja ravno pravšnji format, ki izvajalcu preprečuje, da bi se začel ponavljati. Nekaj drugega pa so sama besedila, saj se mi je navkljub zanimivim in resnim temam večkrat zazdelo, da so bila napisana nekoliko prehitro. Preveč na prvo žogo, kot pravijo.

Juretov novi album dokazuje, da se slednji vedno bolj uveljavlja kot samostojni glasbenik. Tako v smislu zvoka kot identitete nasploh. Nova plošča namreč predstavlja spodoben vezni člen med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo, saj nadgrajuje prvenec, hkrati pa ima tudi še kar nekaj možnosti za izboljšave.

Ocena: +3,5/5

Seznam skladb

1 Parfum
2 Med in čajna
3 Si kaj utrujena
4 Prihajam domov
5 Moja moja
6 Je kaj novega
7 Žeja
8 Malo po malo