Prismojeni profesorji bluesa z dvojnim koncertom v Kino Šiška

V tretje gre rado, pravijo. Po dveh prestavljenih koncertnih datumih bodo Prismojeni profesorji bluesa svoj nov album ‘Prismojeni?’ v živo predstavili 29. oktobra v Kinu Šiška.

Dva koncerta na en mah

Zaradi ukrepov za preprečitev širjenje novega koronavirusa bodo fantje v enem večeru izvedli dva koncerta, prvega ob 20. uri, drugega pa ob 22. uri.

Vstopnice za prvi koncert so že pošle, zato ne odlašajte in si priskrbite svojo TUKAJ.

Po dveh studijskih in enem koncertnem albumu iz Križank Prismojenci niso zasloveli, kar jih je pripeljalo v čisto blaznost. Rezultat je nova studijski plošča ‘Prismojeni?‘, njihova prva v slovenščini! Izšla bo 16. oktobra pri založbi Nika Records.

Na novi plošči lahko pričakujemo več eksperimentiranja in žanrskega raziskovanja, hrbtenico Prismojenega zvoka pa še vedno tvorijo globoko poznavanje bluesa in rock’n’rolla ter igriva inštrumentalna virtuoznost.

Pred izidom je zasedba izdala dva singla iz prihajajoče plošče:
– ‘El Paradiso’
– ‘Slej al Prej’.

Na kratko o Prismojencih

Prismojeni profesorji bluesa so nedvomno ena naših najbolj markantnih glasbenih skupin zadnjega desetletja, ki ubrano pljuje skozi razne glasbenožanrske tokove – od bluesovskega hrepenenja, do funkovske ležernosti, rockovsko-psihedelične note, countryjevske melodike in soul pridiha.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati dejstva, da so Prismojenci že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe kot samih koncertov ter znajo iz slednjih ustvariti prave pravcate glasbene poslastice in mojstrovine. Od leta 2008/2009, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Posneli so dve studijski plošči, ‘Family‘ (2016) in ‘Wacky Blues Professors‘ (2018), ter koncertno dvojno ploščo iz Križank z naslovom ‘Live in Križanke‘ (2017). Pečat so pustili tudi na uspešnem tromesečnem gostovanju v ZDA in več koncertih po Evropi.