Festival glasbenega filma: Ikonične zgodbe na velikem platnu

Bliža se festival glasbenega filma Naj se rola.
Bliža se festival glasbenega filma Naj se rola.

Naj se rola – Festival glasbenega filma od 13. do 17. oktobra v Kinoteki. V letu velikih zgodb rolajo na velikem platnu velike, ikonične glasbene zgodbe. Globalne, regionalne in lokalne.

Druga izvedba festivala Naj se rola

V sklopu druge izvedbe Festivala glasbenega filma Naj se rola bodo v Kinoteki od torka, 13. 10., do sobote, 17. 10. 2020, zavrteli zgodbe o glasbenih umetnikih, ki so se zapisali v zgodovino glasbe v mednarodnem in slovenskem okolju, ter pustile sled ne le v glasbenem, pač pa tudi v širšem, kulturnem, celo družbenem okolju.

Program festivala je razdeljen v v tri programske sklope. Sklop ‘Brez nadzora’ (filmi španskega režiserja Dannyja Garcie) prinaša filme o Brianu Jonesu, ustanovitelju The Rolling Stones, o razkroju skupine The Clash in newyorškem antijunaku Johnnyju Thundersu. Sklop ‘De-digitaliziraj, Elektrificiraj me!’ sestavlja filma o razvoju thrash metala in začetkih Metallice – Umor v sprednji vrsti (Murder in the Front Row, 2019), ter kratki film o Electric Lady – studiu Jimija Hendrixa. Sklop ‘Feel LOVE, Spread LOVE’ govori o Sloveniji in slovenski glasbi s filmi o prvencih skupin Laibach, Buldožer in Pankrti, o heavy metal glasbi (Železne stopinje) in rap sceni (V letu hip hopa). Projekcijam domačih filmov bodo sledili pogovori s filmskimi ekipami in nastopajočimi.

Festival Naj se rola bo v sredo, 21. 10. 2020, gostoval v Murski Soboti v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu – MIKK-u s projekcijami filmov Vzpon in padec The Clash (The Rise and Fall of The Clash), Danny Garcia, ZDA/VB/Španija, 2012 in Srečno naključje: Genij za studiem Electric Lady (Serendipity: The Genius Behind Electric Lady), Alyssa DeRosa, Catherine Kaczor, Alec Cafaro, Meagan Sullivan, ZDA, 2016.

Cena posamezne vstopnice za festival Naj se rola je 4 eur. Nakup vstopnic na blagajni Kinoteke (Miklošičeva cesta 28, 1000 Ljubljana) in preko spleta na portalu mojekarte.si.
Paket vstopnic za 9 različnih filmskih projekcij festivala Naj se rola vol. 2020 po znižani ceni znašal 28 eur (z vključenim DDV), samo fizično na blagajni kinoteke (Miklošičeva 28, v času uradnih ur blagajne).

RAZPORED FILMOV PO DNEVIH:

13. oktober ob 20. uri:
Rolling Stone: Življenje in smrt Briana Jonesa (Rolling Stone: Life and Death of Brian Jones)
Srečno naključje: Genij za studiem Electric Lady (Serendipity: The Genius Behind Electric Lady)

14. oktober ob 18. uri: – Umor v sprednji vrsti: Zgodba o thrash metalu v San Franciscu (Murder in the Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story)
ob 20:30 – Železne stopinje

15. oktober ob 18. uri: – Glasba je časovna umetnost 1: LP film Pankrti – Dolgcajt
ob 20. uri: Glasba je časovna umetnost 2: LP film Buldožer – Pljuni istini u oči
ob 21.30: Glasba je časovna umetnost 3: LP film Laibach

16. oktober ob 17:30: – V iskanju Johnnyja (Looking for Johnny)
ob 20. uri: – Vzpon in padec The Clash (The Rise and Fall of The Clash)
ob 22. uri: – V letu hip hopa

17. oktober ob 17:30 – Umor v sprednji vrsti: Zgodba o thrash metalu v San Franciscu
ob 20. uri – Srečno naključje: Genij za studiem Electric Lady (Serendipity: The Genius Behind Electric Lady)
ob 20. uri – Rolling Stone: Življenje in smrt Briana Jonesa (Rolling Stone: Life and Death of Brian Jones)