Prismojeni Profesorji Bluesa vam bodo zaigrali ‘Slej al prej’

Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Prismojenci predstavljajo drugi singel ‘Slej al prej‘ z njihovega tretjega albuma (ki je zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom prestavljen na še nedoločen datum).

Datum izida novega albuma in veliki koncert za enkrat še vse ‘v zraku’

Skladba z naslovom ‘Slej al prej‘, bo slej al prej prišla tudi do vaših ušes.

Prismojenci vam bodo slej al prej zaigrali, ali kot povedo sami: ‘Če citiramo pomenljiv refren pesmi v teh težkih časih: ‘Slej al prej sonce vzide spet, prej al slej s teboj objet v novi svet’.

 

Na kratko o Prismojencih

Prismojeni profesorji bluesa so nedvomno ena naših najbolj markantnih glasbenih skupin zadnjega desetletja, ki ubrano pljuje skozi razne glasbenožanrske tokove – od bluesovskega hrepenenja, do funkovske ležernosti, rockovsko-psihedelične note, countryjevske melodike in soul pridiha.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati dejstva, da so Prismojenci že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe kot samih koncertov ter znajo iz slednjih ustvariti prave pravcate glasbene poslastice in mojstrovine. Od leta 2008/2009, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Posneli so dve studijski plošči, ‘Family‘ (2016) in ‘Wacky Blues Professors‘ (2018), ter koncertno dvojno ploščo iz Križank z naslovom ‘Live in Križanke‘ (2017). Pečat so pustili tudi na uspešnem tromesečnem gostovanju v ZDA in več koncertih po Evropi.