Primal Fear z novim videom ‘The Ritual’

Skupina Primal Fear (FOTO: Primal Fear)
Skupina Primal Fear (FOTO: Primal Fear)

Nemški power metalci Primal Fear so te dni izdali nov video za skladbo ‘The Ritual‘, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani. Skladba ‘The Ritual’ pa bo tudi na njihovem prihajajočem studijskem albumu ‘Apocalypse‘, ki bo izšel 10. avgusta pod okriljem glasbene založbe Frontiers Music Srl.

Odnosi v skupini so zelo mirni

To bo že 12-ti studijski album zasedbe Primal Fear. V vseh teh letih je zasedba Primal Fear postala ena oumed najbolj vplivnih in spoštovanih skupin v svetu metala.

S produkcijo albuma so začeli že konec leta 2017, za produkcijo pa je poskrbel producent Mat Sinner, in sicer v studiu Hansen Studios na Danskem.

Pevec in basist Mat Sinner je ob tem dejal: ‘Kar se mene tiče, je bil vrhunec snemanja ekipno delo. Mirno, osredotočeno in resnično kreativno. Brez nepotrebne razprave, brez sovražnih argumentov. Vsi smo opravili fantastično delo in na koncu se je vse izkazalo vrhunsko. To je bil ključ, za izboljšavo vseh podrobnosti pri skladbah, od stare šole pa do epske, od modernosti pa do simfoničnosti, od hitrega do počasnega – vse boste lahko slišali na albumu ‘Apocalypse’.’

Poleg vsega je Sinner razkril še, da je pevec Ralf Scheepers trenutno bolj motiviran, kot kadarkoli prej, hkrati pa so tudi odnosi v skupini tako mirni, da posledično ne manjka niti kreativnosti. Prav tako še meni, da je Ralf Scheepers na prihajajočem albumu opravil odlično delo, kar so vokala tiče, še posebej boste to lahko občutili v skladbi ‘Supernova’.

Naslovnica albuma 'Apocalypse'.
Naslovnica albuma ‘Apocalypse’.

Seznam skladb na albumu ‘Apocalypse’:
01. Apocalypse
02. New Rise
03. The Ritual
04. King Of Madness
05. Blood, Sweat, & Fear
06. Supernova
07. Hail To The Fear
08. Hounds Of Justice
09. The Beast
10. Eye Of The Storm
11. Cannonball
12. Fight Against Evil (Bonus Track – Deluxe Version)
13. Into The Fire (Bonus Track – Deluxe Version)
14. My War Is Over (Bonus Track – Deluxe Version)

Zasedba Primal Fear so:
Ralf Scheepers – glavni vokal
Tom Naumann – kitara
Alex Beyrodt – kitara
Magnus Karlsson – kitara & klaviature
Francesco Jovino – bobni
Mat Sinner – bas kitara in vokal