Primal Fear in Riot V oktobra v Kinu Šiška

Skupina Primal Fear (FOTO: Primal Fear)
Skupina Primal Fear (FOTO: Primal Fear)

Hladnejši dnevi, a vroča srca power metalcev – tako že zdaj lahko opišemo prihajajoči power metal event, ki bo Sloveniji predstavil kultne nemške nažigače Primal Fear in legendarne ameriške power metal norce Riot V.

 

Na kratko o Primal Fear in Riot V

21. oktober bo za metalce res divji večer.
21. oktober bo za metalce res divji večer.

Primal Fear so nemški odgovor na Judas Priest, so Accept na potenco, so Manowar na spidu in so tako metal, da gotovo najdejo zase novo mesto v periodnem sistemu elementov v sekciji težkih kovin. Bend je 21 let nazaj ustanovil nekdanji član kultnih Gamma Ray, ki je potem šel celo na avdicijo za Judas Priest, Ralph Scheepers. A bogovi metala so hoteli, da Ralph hodi svojo pot, in tako je nastal kultni nemški power metal bend, ki je Slovenijo že obiskal, svoj tevtonski pečat pa je pustil tudi drugod po svetu. Ralph pa ni sam – z njim je eden in edini bas kitarski norec Mat Sinner, vodja kultnih Sinner. V bendu so še Tom Naumann (Sinner), Alex Beyrodt (Jorn) in Francesco Jovino (Edge of Forever). Njihovi komadi so metal, njihov življenjski način je metal, vse v zvezi s Primal Fear je METAL!

Z njimi bo žgal eden najstarejših in najmočnejših bendov na svetu, ameriški Riot, ki je zdaj – ker gre za že peto inkarnacijo tega benda – znan kot Riot V. Avtorji albumov, kot sta ‘Privilege of Power’ ter ‘Thundersteel’, so eni najbolj znanih na sceni. Gre za odličen bend z vrhunskimi pesmimi in odličnimi glasbeniki, med njimi so najstarejši član zasedbe Riot, kitarist Mike Flyntz, basist Don Stavern, ki je nekoč igral v kultnih S. A. Slayer, kitarist Nick Lee iz Moon Tooth, vokalist Todd Michael Hall iz Jack Starr’s Burning Starr ter bobnar Frank Gilchriest iz Liege Lordin Virgin Steel. Fuckin’ A! Predstavili bodo svojo odlično vizijo ameriškega power metala in tudi trenutni album ‘Armor of Light’.

KDO: Primal Fear in Riot V
KDAJ: nedelja, 21.10.2018 ob 20.00
KJE: Kino Šiška, dvorana KatedralaLjubljana, Slovenija
VSTOPNICE na voljo TUKAJ.