Prihaja nov festival Bluesland

Prihaja nov festival Bluesland!
Prihaja nov festival Bluesland!

Pred-poletno dogajanje v Ljubljani bo letos premierno obogatil nov festival Bluesland. Mednarodni blues festival bo potekal na Ljubljanskem gradu od četrtka, 27. junija, do sobote, 29. junija. Na treh večerih bodo nastopili Richie Kotzen, Ana Popovic, Eric Gales, Mike Sponza, Sven Hammond, Kirk Fletcher, Rosedale, Manu Lanvin, Laura Cox Band, Bad Notion, Tomislav Goluban Band, Shuffle Truffle in drugi. Poleg rednega programa Bluesland prinaša tudi ekskluzivne jam sessione z nastopajočimi izvajalci, ki bodo trajali pozno v noč v Jazz Clubu Grad. Festivalske in dnevne vstopnice ter paketi so že na voljo preko MH Shop.

 

Bluesland prvič v Sloveniji

Festival Bluesland je svoje temelje zgradil z ugaslim tolminskim festivalom MotörCity. V nasprotju s predhodnikom, ki je ponujal izbrano blues glasbo tudi ljubiteljem motociklov, je Bluesland osredotočen zgolj na glasbo. Čeprav težka odločitev za ukinitev prvega festivala je organizatorju omogočila izvedbo njegovega naslednika – ob drugem času, na drugi lokaciji. In če je MotörCity Slovenijo postavil na zemljevid blues festivalov, Bluesland nadaljuje njegovo izročilo in ga dviguje na novo raven – s fokusom na glasbi. Bluesland bo tako letos prvič obogatil glasbeno podobo prestolnice. Že potrjeni nastopajoči bodo svoj talent, čutenje glasbe in spretnosti  prikazovali tri zaporedne prečudovite večere na Ljubljanskem gradu. Za tiste, ki jim redni programne bo dovolj, pa je organizator, skupaj z nastopajočimi, pripravil tudi jam sessione. Glasbeno dogajanje bo potekalo na osrednjem grajskem dvorišču, ekskluzivni (samo za imetnike paketov) jam sessioni pa se po uradnem delu festivala selijo v Jazz Club Grad.

 

Med nastopajočimi Richie Kotzen, Ana Popovic in Eric Gales

Med nastopajočim prve edicije festivala Bluesland izstopa Richie Kotzen, ki je lansko leto nastopil na Warm Up eventu festivala MotörCity in razprodalKomuno v Kinu Šiška. Kotzen je eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov, deloval je tudi v sestavih PoisonMr. Big in The Winery Dogs. Na festival prihaja tudi mojstrska kitaristka Ana Popovic, večkratna nominiranka za nagrado Blues Music Awards, katere albumi redno zasedajo najvišja mesta Billboardove blues lestvice. Na Blueslandu bo nastopil tudi Eric Gales, strasten, demonski virtuoz na kitari z neobičajno tehniko igranja (čeprav ni levičar ‘narobe obrnjeno’ kitaro igra z levo roko).

Richie Kotzen (FOTO: Mateja Gašperin)
Richie Kotzen (FOTO: Mateja Gašperin)

Poleg omenjenih na Bluesland prihajajo še Mike Sponza, eden od vodilnih evropskih blues glasbenikov, eden ob boljših blues kitaristov na svetu Kirk Fletcher, francoski blues in rock’n’roll kitarist Manu LanvinLaura Cox, ki je svetovno slavo dosegla s pomočjo spleta, a je svoj talent kmalu preselila na odre, kjer dokazuje, da tudi mlajše generacije rade sežejo po ‘starih’, težkih riffih. Ljubljanski grad pa bo gostil tudi zasedbe Sven HammondBad NotionRosedaleTomislav Goluban Band in Shuffle Truffle.

Organizator festivala je pripravil različne tipe in pakete vstopnic. Na voljo so tako dnevne in festivalske vstopnice ter dva posebna paketa: paket Goldpoleg festivalske vstopnice vsebuje sedež in večerjo v Grajski kavarni in vstop na vsakodnevni after-show jam session v Jazz Clubu Gradpaket Premium pa, poleg festivalske vstopnice, vsebuje večerjo v restavraciji Strelec z neposrednim pogledom na oder ter vstop na vsakodnevni after-show jam session v Jazz Clubu Grad. Vstopnice in paketi so na voljo preko spletne trgovine MH Shop, vstopnice (festivalska in dnevne) so v prodaji tudi preko sistema Eventim.si  in na vseh bencinskih servisih Petrol.

Ne zamudite blues dogodka leta v osrčju Ljubljane!