Prihaja biografska drama o Eltonu Johnu

Taron Egerton v vlogi Eltona Johna.
Taron Egerton v vlogi Eltona Johna.

Lani je izšel film Bohemian Rhapsody, ki govori o nastanku skupine Queen in njihovem legendarnem frontmanu Freddieju Mercuryju, letos pa nas čaka še biografska drama Rocketman o Eltonu Johnu. V vlogo Eltona Johna se je  prelevil igralec Taron Egerton.

Film Rocketman bo v Koloseju na sporedu od 30. maja

Glasbeni biografski film, ki opisuje začetke glasbene kariere in spremlja Eltona Johna do svetovno znanega zvezdnika, je režiral Dexter Fletcher, scenarij pa napisal Lee Hall. Priljubljenega glasbenika bo upodobil igralec Taron Egerton, v drami pa igrajo še Jamie Bell, Richard Madden in Bryce Dallas Howard.

Glasbenik Elton John pri filmu sodeluje kot izvršni producent, njegov mož David Furnish pa kot producent. Ostali producenti so še Lawrence Bender, Adam Bohling, David Reid in Matthew Vaughn.

Igralec Egerton dejansko poje Eltonove skladbe in po mnenju režiserja Dexterja Fletcherja, ki je prevzel takrat tudi snemanje filma Bohemian Rhapsody zveni zelo prepričljivo: ‘Taron dejansko poje v filmu in je zelo preričljiv – njegov glas je neverjeten.’

Glasbeni producent Giles Martin pa je dodal: ‘Elton je rekel: mislim, da še nikoli nisem slišal nikogar, ki bi moje skladbe pel boljše od Tarona.’