Pri projektu ‘Majestic Voyage’ Stevena Springa sodeloval tudi Klemen Markelj

Klemen Markelj (Foto osebni arhiv)

‘Majestic Voyage’ je progresivni rock projekt avtorja in producenta Stevena Springa, rojenega v Rochester, New Yorku. Glasbeni vplivi, ki so prispeveli k nastanku projekta, ki zdaj šteje že več albumov, so zelo raznoliki, saj je Steven več let živel v tujini. Deloval je na Norveškem, Švedskem, nato se je preselil nazaj v ZDA na Florido, zdaj pa je v nastanjen v Teksasu.

Vsak del sveta ima svoj raznolik glasbeni slog, kar se odraža tudi pri projektu ‘Majestic Voyage’. Zasedbe, ki so ga navdihnile, so Rush, Klaatu, Kansas, The Beatles, Renaissance, Camel, Allan Parsons Project, Planet P Project, The Flower Kings, Spock’s Beard, Boston in The Beach Boys.

Pri projektu sodeloval tudi Slovenec

Klemen Markelj, slovenski priznani bobnar, je sodeloval pri albumu, ki bo že četrti znotraj projekta ‘Majestic Voyage’. Naslov zgoščenke je ‘A Measure of Meaning’ in bo izdana pri Finnmark Records 1. januarja 2022 na Spotify, iTunes in drugih pretočnih platformah.

Več o bobnarju iz Železnikov lahko izveste v našem intervjuju.

Klemen je snemal naslednje skladbe:

Greed Gone Mad
Disillusioned
Reason In Mind
Overture II-Finding A Purpose
The Scientist and The King
The Loss Of Motivation
Living In The Darkness

Zasedba

V projektu so poleg njega in avtorja Stevena Springa sodelovali še glasbeniki Rich Galichon, David Steele, Magdalena Hagberg, Bob Froehlich.