Predstavljamo glasbeno-kulturni zavod: Renesansa mladih

Ekipa Renensa mladih (Foto Renesansa mladih)

Renesansa mladih je v letu 2020 ustanovljeni zavod, ki izhaja iz želje mladim zagotoviti platformo za samoizraz. Na družbenem omrežju in na spletni strani gostijo najrazličnejše karakterje iz glasbenega sveta, predvsem pa radi filozofirajo o okusih in kako glasba izraža karakter, počutje ter enegijo. Pogosto spregovorijo tudi o družbeno-kritičnih tematikah. Trenutno jih  je v ekipi pet starih med 19 in 22, vodi pa jih Rok Omejec. 

Renesenančnike lahko slišite v rednih podkastih.


Ekipa Renensa mladih (Foto Renesansa mladih)

“Kulturni zavod Renesansa mladih je zavod mladih za mlade, ki se ukvarja s promocijo glasbenikov na začetku svojih karier. V svoje vsebine vključujejo tudi družbeno – kritične tematike, ki jih poleg glasbenikov predstavljajo na podcastih Renaissance Radio in na blogu Renesančnice. Za mlade glasbenike predstavljajo odskočno desko v glasbeno kariero s prvimi nastopi na dogodkih, ustvarjanje platforme, pridobivanje občinstva in napredovanje na svoji glasbeni poti, vse preko zavoda Renesansa mladih.”

“Ekipo predstavljajo mladi posamezniki v študentskih letih, ki se skozi glasbo definirajo, iskanje in posredovanje novih kreativcev in kulturnikov pa zavodu predstavlja ključno motivacijo. Delo si razdelijo scenaristi in režiserji, ki najbolje sestavljajo in vodijo programe dogodkov, tehnična podpora, ki dogodke realizira in ureja podcaste, pisci, ki vodijo in sestavljajo blog, glasbeni vodje, ki komunicirajo in skrbijo za predstavljene glasbenike ter menedžerski in marketinški vodja. Z izboljšanjem pandemskih razmer, bo Renesansa mladih pričela z dogodki in koncerti, do takrat pa redno objavljajo bloge in podcaste, kjer predstavljajo glasbenike ali se z njimi spustijo v debate, obravnajo ključne družbeno-kritične tematike in iščejo nove glasbeno-kulturne vsebine, ki kvalitetno povežejo mlado populacijo v Sloveniji med seboj.”

Vir predstavitvenega besedila: Renesansa mladih


Pred kratkim so gostili skupino Kokosy. Vabljeni k ogledu.