Povratek skupine Mi2 z največjim koncertom na letošnjem TrNOVfestu

Mi2 na TrNOVfestu 2019 (Foto: Rocker.si)

Takoj po dopustu so bili, ampak tega ne bi vedeli, sodeč po njihovi uigrani in energični predstavi. Pred največjo publiko na TrNovfestu v Centru slovanskih kultur France Prešeren v Ljubljani. Eden najbolj priljubljenih bendov pri nas. To so dokazali tudi tokrat s samozavestno predstavo, močno setlisto in rekordnim obiskom. Festival je v mesecu dni privabil vrsto znanih in manj znanih glasbenih ustvarjalcev, večino večerov pa ga je občinstvo s simbolično vstopnino tudi podprlo. Prav je, da tudi tisti slabše obiskani izvajalci za svoje delo dobijo plačilo.

Tone Kregar  (vokal, ustna harmonika) in Jernej Dirnbek (akustična kitara, vokal, harmonika) ter ostali Egon Herman, akustična kitara / Robert Novak, bas / Igor Orač Peter, kajon, vokal / Davor Klarić, klaviture, vokal / Blaž Celarec, tresala, tolkala. Pred samim koncertom so si vzeli nekaj minut tudi za pogovor, v katerem so nam povedali, da so nedolgo pred izidom njihovega devetega albuma, predvsem pa njihove obletnice. Dovolj dolgo so na sceni, da se zavedajo, kako stvari potekajo. Zatrdili so, da se z “Mi2 zvokom” ne bodo preveč igrali. Zakaj bi popravljali, če ni pokvarjeno.

Mi2 (Foto: Rocker.si)

Diskografija

Črtica (1997)

Čudo tehnike (1998)

Album leta (2000)

Dečki s Sotle (2002)

Dobrodošli na dvor (2006)

Rokenrol (2010)

Decibeli (2012)

Čista jeba (2014)


Več o skupini [wiki]

Tone Kregar (Foto: Rocker.si)

Skupino sta ustanovila Jernej »Dimek« Dirnbek in Robert »Fiki« Firer, ki je skupino zapustil leta 1998. Zasedba je nekaj časa delovala kot duet, ki je imel nekaj nastopov na dogodkih revijskega tipa in v glasbenih, televizijskih in radijskih oddajah, nato pa se sta se Dimek in Fiki za spremljavo dogovorila s kranjsko skupino Apeiron. Sodelovanje je bilo kratkega veka, saj je interes za sodelovanje pokazal Egon Herman – Srajca, ki je pri Mi2 sodeloval od začetka kot studijski kitarist in avtor glasbe. Z Egonom sta prišla v spremljevalni bend še Vojko Hlupić (bas) in Vanja Janež (bobni) in zasedba je dobro leto koncertirala po odrih širom Slovenije, med drugim je leta 1998 tudi prvič nastopila na festivalu Rock Otočec.

S Fikijevim odhodom je postava razpadla, Egon in Jernej pa sta k sodelovanju prepričala Toneta Kregarja – Tonča (vokal) in Roberta Novaka (Flika). Za bobne je sedel Matjaž Sabolek (Tiža), ki ga je čez dobrega pol leta zamenjal sedanji bobnar Igor Peter Orač (Mali). Ta zasedba se je prvič okarakterizirala kot skupina Mi2, to je skupina enakovrednih članov, ki je zašla v bolj rockerske vode in začela skupaj ustvarjati material za nove izdaje. Do danes je nanizala 8 samostojnih albumov, odigrala kakšnih 500 koncertov, posnela več videospotov in nanizala kup uspešnic. Leta 2015 je izšel dokumentarni film o skupini z naslovom Kdo = Mi2 režiserja Rudija Urana.


 

Mi2 na TrNOVfestu 2019 (Foto: Rocker.si)

MI2 žgejo na razprodanem koncertu TrNOVfest – Mi2 & Manifest // Direktno s počitnic so uleteli fantje, pred nastopom pa so bili tako zelo prijazni, da so si vzeli celo nekaj minut za pogovor z nami! Hudo, kajne? Objavimo intervju v kratkem 😉

Objavil/a Rocker.si dne Sreda, 21. avgust 2019