Postmodern Jukebox teleportiral v 20. leta prejšnjega stoletja

Postmodern Jukebox (Foto: https://themetphilly.com)

Tokrat smo si privoščili nekaj drugačnega. Skočili smo v časovni stroj in se teleportirali v 20. leta prejšnjega stoletja, ko so bile zabave, vsaj sodeč po prikazu v umetnosti, bohotne kot nikdar prej in nikoli po tem. V The Great Gatsby stilu pisatelja F. Scotta Fitzgeralda je PMJ (Postmodern Jukebox) sinonim za muzikalni kolektiv pod vodstvom Scotta Bradleeja, ki se je pognal leta 2011. Pri nas so že nastopili, tokrat pa so šov uprizorili v Cvetličarni, kjer smo imeli nekaj za videti in slišati.

Cvetličarna je bila razprodana (Foto: Gal Jerman)

Skupino najrazličnejših glasbenikov krasijo tudi tap plesalec in tri zapeljive pevke, ki se menjavajo in vsaka s svojim vokalom krona prirejene znane skladbe v slogu najimenitnejših žanrov. Od swinga do jazza ter vse vmes. Krasni so s svojo energijo, talentom za glasbili, domiselnimi aranžmaji, predvsem pa so zabavni. Voditelj večera nas vodi skozi glasbeni repertoar, govori duhovite zgodbe, napoveduje goste, člani postmodern orkestra pa tekmujejo, kdo je bolj simpatičen. Kdo bi vedel. Začeli so v kleti v Queensu, na ta lep novembrski večer pa so se oglasili v mali Ljubljani.

Medčasovni glasbeni kolektiv Postmodern Jukebox je v letu 2019 obkrožil svet v sklopu turneje Welcome to the Twenties 2.0. (Dobrodošli v dvajseta 2.0). Turneja želi pripraviti svet na novo desetletje, za katerega kreativni direktor Scott Bradley upa, da bo povrnilo slog in mojstrstvo ustvarjanja, značilno za glasbo preteklih generacij. 10. novembra v Hali Tivoli.

Slišali smo Postmodern Jukebox predelave največjih modernih pop/rock uspešnic (Foto: Gal Jerman)

Zadnja dvajseta so nam dala jazz, edinstveno ustvarjalno formo ameriške kulture. Kdo pravi, da je nekaj podobnega nemogoče ustvariti tudi v dvajsetih letih novega tisočletja? Malo smo že utrujeni senzacionalističnih naslovov v medijih, neumnih realističnih šovov in siti zasvojenosti s pametnimi telefoni, ki nas v zadnjem desetletju tako razdvajajo. V majhnem kotičku pop kuture so zato ustvarili prostor, v katerem lahko ljudje pozabijo na skrbi in se jim pridružijo na večerih, ki slavijo resnično glasbo in brezčasen slog v resničnem življenju. Lahko jih poslušate na spletu, ampak njihova moč pride do izraza v živo. Bili smo med tednom in nismo skrbeli za jutro, ki pride. Noč je bila kratka.

Setlista, Postmodern Jukebox, 10. november 2019, Cvetličarna

 1. Umbrella (Rihanna cover)
 2. I Will Survive (Gloria Gaynor cover)
 3. bad guy (Billie Eilish cover)
 4. Single Ladies (Beyoncé cover)
 5. Cry Me a River (Justin Timberlake cover)
 6. The Greatest Love of All (Whitney Houston cover)
 7. Burn (Ellie Goulding cover)
 8. Sweet Georgia Brown
 9. Love Yourself (Justin Bieber cover)
 10. Mad World (Tears for Fears cover)
 11. All About That Bass (Meghan Trainor cover)
 12. Black Hole Sun (Soundgarden cover)
 13. Call Me Maybe (Carly Rae Jepsen cover)
 14. Thong Song (Sisqó cover)
 15. All Star (Smash Mouth cover)
 16. Last Friday Night (Katy Perry cover)
 17. Stay With Me (Sam Smith cover)
 18. Super Mario Medley (Koji Kondo & Asuka Ohta cover)
 19. Heroes (David Bowie cover)
 20. Shape of You (Ed Sheeran cover)
 21. Shake It Off (Taylor Swift cover)