Poslovil se je Miro Tomassini

FOTO: Mediaspeed

Umrl je Miro Tomassini, dolgoletni kitarist Vlada Kreslina in soavtor mnogih njegovih uspešnic.

Žalostna novica za slovensko glasbeno sceno. Znani kitarist je bil član skupine Mali bogovi in dolgoletni glasbeni partner Vlada Kreslina. Skupno pot sta začela že v zasedbi Martin Krpan, pred tem pa je bil Tomassini član skupin Boomerang, Oko in Jutro.

Miro ob tem ni bil zgolj Vladov kitarist, ampak tudi avtor in soavtor številnih uspešnic. Glasbo je tako naredil tudi za skladbo Z Goričkega v Piran.

Vlado Kreslin je ob izgubi zapisal:

Poslovil se je Miro Tomassini -Tomas, dolgoletni prijatelj in glasbeni sopotnik. Že v začetku sedemdesetih let, ko sem prišel v Ljubljano, sem občudujoče strmel v njega, ko je v Študentskem naselju igral bas pri bandih Oko, Jutro … V osemdesetih sva pričela skupaj pisati pesmi in nastopati kot duo. Nastala je Tista črna kitara in množica drugih komadov, tudi tistih v Martinu Krpanu. V devetdesetih je v Malih bogovih preklopil na kitaro in ustvaril množico nepozabnih kitarskih bravur in melodij. Neskončno je število neprespanih noči, od takrat , ko sva se vozila na špile z mojim fičotom, polnem ozvočenja in kitar, nepozaben je spomin na debate, ki jih je imel z Jožekom v Beltinški bandi. Tomas, dobro špilajte !