Posest Michaela Jacksona prodana za petkrat manj, kot je bila vredna pred petimi leti

Michael Jackson - posest Neverland (Photo by Jason Kirk/Getty Images)

Pet let po tem, ko so posest ocenili na 100 milijonov dolarjev, se je Neverland ranč kralja popa Michaela Jacksona prodail za 22 milijonov dolarjev.

Tako močno so padle cene v Ameriki na nepremičninskem trgu. Posest v Santa Barbari, Kaliforniji, katere lastnik je bil Michael Jackson, po njegovi smrti pa nepremičninsko podjetje, se je prodala za 22 milijonov ameriških dolarjev. Kupil jo je poslovnežiž Ron Burkle. Miljarder je prej služil kot Jacksonov poslovni svetovalec v zgodnjih letih tega tisočletja.

Ko je pevec padel v dolgove zaradi razkošnega življenja, je potreboval njegovo pomoč. Jackson je posest kupil leta 1988, in sicer za 17 milijonov dolarjev, potem pa je porabil še dodatnih 35 milijonov dolarjev, da je zgradil zabaviščni park z živalskim vrtom, vrtiljakom, teatrom, železniško postajo, gokart stezo in celo gasilskim domom.

Prvotna cena je bila 100 milijonov dolarjev (leta 2015), potem je hitro padla na 67 milijonov dolarjev, saj so veliko denarja namenili za popravila, nakar je leta 2019 cena ponovno drastično padla, in sicer na 31 milijonov dolarjev. Očitno se je izplačalo počakati nekaj let, novi lastnik pa je že potrdil, da tam zabaviščnega parka več ne bo.