Posebni Gostje predstavljajo drugi singel Pot v nebo

Posebni gostje (FOTO: Tina Slatnar)

Ko jesenski veter naznanja hladnejše mesece, se radi spominjamo poletnih noči in ukradenih poljubov. Na tem vetru je zagotovo nekaj prvinsko romantičnega. Ko s sabo odnese spomine brezskrbnega poletja, se konča marsikatera romanca. Včasih pa je ljubezen prava, včasih ostane.

Posebni gostje so skupina, ki prihaja iz Cerkelj na Gorenjskem. Širni Sloveniji so se poleti predstavili s singlom S teboj, ta pa je že dobil svojega naslednika. Prisluhnite drugemu singlu Pot v nebo.

Končna oblika pesmi Pot v nebo je nastajala kar nekaj časa, tako kot traja vsaka “pot v nebo”. Prva ideja je nastala še v času, ko so Benjamin, Klemen in Tilen igrali v zasedbi November, kateri se je kasneje, po Tilnovem odhodu, pridružil Matej.

Na eni od vaj je Tilen začel preigravati akorde, prav hitro dodal še kitarski vložek. Benjaminu, ki je imel besedilo že nekaj časa napisano, pa se je začela odvijati melodija v glavi. Pesem je v celoti zares zaživela nekaj let kasneje, v sedanji zasedbi, ko sta Aleš in Klemen postavila še dobro ritmično oporo. Zadnji se jim je na tej poti pridružil še Matej in dodal nekaj ključnih elementov, ki pesem dodatno poživijo in povežejo v celoto.

Tilen članom skupine Posebni Gostje svojega emocionalnega stanja, ki ga je doživljal ob sami ideji, ni nikoli razkril. Pravi pa tole: “Čeprav se nam velikokrat zdi, da znamo svoje emocije prenesti le preko besed, je več kot očitno, da se to lahko zgodi tudi z inštrumentom. Zato zaprite oči, predstavljajte si skladbo ter te emocije doživite sami.”

 

KDO SO POSEBNI GOSTJE?

Benjamin Burgar (glavni vokal, akustična kitara, saksofon). Trenutno še študent mehatronike, je še en izmed multiinstrumentalistov v skupini. Tudi on v prostem času rad surfa in je vedno pripravljen na nove izzive. Najbolj ga zaznamuje njegov poseben vokal. Zadnji dve leti igra tudi saksofon, kar zasedbi prinese dodatno dinamiko in pesmim da edinstven zven.

Tilen Stenovec (električna kitara, back vokal) je študent pedagoške fakultete. Ko ne dela v vrtcu ali opravlja drugih vsakodnevnih obveznosti, igra seveda kitaro, surfa in uživa v naravi. V zasedbi ga zaznamuje njegova kitara (strat kremne barve) in njegov značilen “old school” način igranja. Poleg kitare včasih v roke prime tudi harmoniko.

Matej Naglič (električna kitara) je z 18. leti najmlajši član zasedbe. Poleg obiskovanja gimnazije se ukvarja z najrazličnejšimi glasbenimi in umetnostnimi projekti. Z glasbo se sooča že od rosnih let in igra kar nekaj različnih instrumentov. V zasedbi ga najbolj zaznamuje njegov čut za harmonije na kitari, ki daje glasbi še poseben pridih.

Aleš Gerkman (bas kitara, back vokal) je najstarejši član skupine, po poklicu programer. Zaznamujejo ga dolgoletne izkušnje, zbrane iz različnih glasbenih stilov od pop-a, rock-a, country-ja pa vse do narodno zabavne glasbe. Je tudi član številnih drugih glasbenih skupin. Najbolj poznan pa je po tem, da lahko zelo hitro vskoči in pomaga drugim, ko nimajo bas kitarista ali jim le-ta zboli.

Klemen Jelenc (tolkala) je izjemen tolkalist, saj igra v različnih glasbenih zasedbah, ki variirajo od 3- članskih bandov pa vse do velikih simfoničnih orkestrov. Po naravi umirjen, na tolkalih neustavljiv, kar zasedbi daje energijo, beat ter številne ideje za aranžmaje skladb.

Več o skupini pa si lahko prebere na njihovi spletni strani.