‘Pomlad, poletje’ – duet Petra Lovšina in Karmen

Pero Lovšin in Karmen sta skupaj posnela skladbo 'Pomlad, poletje'. (FOTO: Domen Ožbot)
Pero Lovšin in Karmen sta skupaj posnela skladbo 'Pomlad, poletje'. (FOTO: Domen Ožbot)

Kolekcija ‘Pomlad, poletje‘ je naslov zbirke največjih hitov Petra Lovšina, ki bo spomladi prihodnje leto izšla tako na vinilni plošči kot na CD ploščku.

Tokrat moči združil s Karmen

Za uvod je Pero že posnel naslovno pesem ‘Pomlad, poletje‘, ki bo doživela premiero na kanalu YouTube za letošnjega Miklavža, 5. decembra. Pesem je pravzaprav duet s pevko Karmen, zdaj članico metal zasedbe Hellcats, največ zaslug za zvok komada pa ima producent in kitarist Robert Likar, sicer tudi član zasedbe Niet. Pero, seveda tudi pevec Pankrtov pojasnjuje, kako sta člana dveh naših najpopularnejših pank skupin združila moči v projektu, ki sicer ohranja rokersko svežino, a je hkrati tudi precej lirično obarvan.

Na odru sva se skupaj znašla na poroki skupne prijateljice in ugotovila, da imava oba rada podobno glasbo, ha ha. Imel sem pesem, pravzaprav dve in on zna zaigrati na kitari tisto, kar jaz ne. Rad imam, če se dva lahko dopolnjujeta. – PERO LOVŠIN

Zvok novega komada ‘Pomlad, poletje’ pa imenitno dopolnjuje tudi Karmen. Nekatere je kar presenetila njena izrazna moč, ne pa tudi producenta Likarja: ‘Že od nekdaj sem bil prepričan vanjo. Verjamem, da se s to pesmijo zanjo začenja novo poglavje v karieri.’

In kaj ob vse tem meni Karmen: ‘Uživala sem od vsega začetka. Pesem mi je bila takoj všeč in odpela sem jo tako, kot sem jo čutila’.

Spot za pesem ‘Pomlad, poletje’ so v režiji Janija Severja posneli v Levstikovem domu v Velikih Laščah in v ateljeju ilustratorke Vivian Mineker. Posebno mesto v njem ima namreč Vrana Josipa iz nove, istoimenske pravljice Darje Lovšin. Lik najboljše pevke med pticami je Petra tako navdušil, da ji je posvetil enega svojih najlepših ljubezenskih komadov, Josipa pa menda vse svoje navdihujoče koncerte zdaj zaključuje prav s to pesmijo. ‘Pomlad, poletje’.