Nova spletna koncerta: Koala Voice (19. 12.) in Anja Bukovec (22. 12.)

Hibridni koncerti v Kinu Šiška. (FOTO: Kino Šiška)
Hibridni koncerti v Kinu Šiška. (FOTO: Kino Šiška)

Decembrsko dogajanje v neposrednih spletnih prenosih iz Kina Šiška bosta še dodatno popestrila nastopa indie rock četverca Koala Voice (19. 12.) in najuspešnejše slovenske violinistke Anje Bukovec (22. 12.). Jutri ne zamudite koncerta Les Enfants Terribles domače trap scene ljubljanski SBO, v soboto pa se za dozo “lubezni” priklopite na koncert Hamo & Tribute 2 Love.

Še pred pompozno napovedjo obeh koncertov pa vam v ogled in poslušanje ponujamo dva sveža posnetka. MRFY so na nedavnem koncertu v Kinu Šiška presenetili s priredbo “Video Games” Lane Del Rey, ravnokar pa smo na našem YouTube kanalu objavili živo izvedbo “Afterparty” goofy dancerja Tschimya. V branje priporočamo recenzijo koncerta AKA Neomi (“V družinskem krogu”) ter prenovljeno publikacijo o pregledu celotnega slovenskega glasbenega prostora v angleškem jeziku “Listen To Slovenia: Pocket Music Guide”.

SBO in Hamo & Tribute 2 Love za uvod v decembrsko dogajanje

SBO za koncert 8. 12. obljubljajo dosleden prelet nad zapuščino, ki so jo ustvarili z leti; od družbene uzurpacije s “Tipi so pičke”, čez internet hite s “Saro Bezovšek”, do sentimentalnih obratov s komadi, kot so “Zvezde Granda” in “Trake ljubezni”. Obenem bo njihova vrnitev v Kino Šiška svečana in ekskluzivna napoved izdaje celovečernega albuma prvenca, ki bo letu 2021 odprl njegova velika vrata.

Dinamični, iskreni in iskrivi koncerti bluesovske improvizacije so že več kot deset let ključni adut skupine Hamo & Tribute 2 Love. Album 3P jih je trdno zasidral med najbolj priljubljene izvajalce na slovenskem glasbenem prizorišču, oktobra 2019 pa je izšel njihov četrti album 4K, ki je spet prinesel svežino v njihov koncertni repertoar. Hamo & Tribute 2 Love so vanj že nanizali lepo število uspešnic, večno iskanje “lubezni” pa spretno vpletajo v fuzijo bluesa, rocka in soula. Njihova nova izvedba akustičnega koncerta Iz4Kani bo 12. 12. 2020 zvenela v živo iz Kina Šiška!

S četrto studijsko plato na poti in izdanim prvim singlom “Vertigo” bodo 19. 12. v neposrednem spletnem prenosu v vaše domove prišli Koala Voice. Za njimi je deset norih let na vajah, v klubih, na festivalih in cesti, ki jih je peljala od ljubljanskih ulic in naše Špil lige do najpomembnejših evropskih festivalov, kot so INmusic, EXIT, Eurosonic Noorderslag, Waves Vienna ipd. Časom primerno bo tokratna koncertna priložnost edinstvena – vizualno privlačna in zvočno ekstatična, kot na tistih dogodkih, ki smo jih bili vajeni še pred kratkim v dvoranah. Ne zamudite je!

Najuspešnejša slovenska violinistka Anja Bukovec bo svoj tradicionalni novoletni koncert letos izvedla na poseben način, primeren posebnemu času v posebnih razmerah – v neposrednem spletnem prenosu iz naše dvorane. Njene plošče klasične glasbe so dosegle vrh prodajnih lestvic. V bogati karieri je sodelovala z izjemnimi domačimi glasbeniki in umetniki Janezom Matičičem, Urošem Lajovicem, Markom Letonjo, Antonom Nanutom, Janezom Lotričem, Borisom Cavazzo, skupino Terrafolk idr. Sodelovala je tudi z mednarodno priznanimi glasbeniki En Shaom, Alanom Buribayevim, Timothyjem Redmondom in večkratnim dobitnikom nagrade BAFTA Christopherjem Gunningom ter z vrhunskimi svetovnimi pop izvajalci Die Fantastichen 4, Marlo Glen, Marquejem, Jeffom Healeyjem idr. V posebnem, božičnemu času prilagojenem programu boste iz topline doma lahko uživali v znanih klasičnih delih Antonina Dvořáka, Gabriela Fauréja, Johanna Straussa, Tomasa Albinonija, Alojza Srebotnjaka, Janija Goloba idr.!

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.