Policija z nalogom preiskala hišo Mansona

Marilyn Manson vse obtožbe zanika.
Marilyn Manson vse obtožbe zanika.

Na dom Marilyna Mansona v Los Angelesu je potrkala policija s sodnim nalogom za preiskavo pevčevega doma. Pevec, katerega pravo ime je Brian Warner, se trenutno sooča z več obtožbami o spolni zlorabi.

Kako se bo vse skupaj končalo za Mansona?

Racija se je zgodila v ponedeljek zjutraj po lokalnem času. Vir blizu šerifskemu oddelku okrožja LA-ja je potrdil, da so se policisti lotili Mansona: ‘Kar lahko potrdim, je nalog za preiskavo, ki je bil vročen danes zjutraj. Potrjeno je, da je bil naslov Briana Warnerja, njegova lokacija. To je bil nalog za preiskavo njegovih stvari.’

TMZ pa poroča, da je policija zasegla enote za shranjevanje medijev, vključno s trdimi diski, ki jih bodo preiskovalci preučili, preden bo primer predan na okrožno državno tožilstvo v Los Angelesu.

V začetku tega meseca je odvetnik, ki zastopa Mansona, predlagal, da bi pevec morda želel imeti ‘globalne’ pogovore o poravnavi z žensko, ki ga obtožuje posilstva, spolnega napada, fizične in psihične zlorabe ter trgovanja z ljudmi.

Mansonov odvetnik Stephen D. Rothschild je na sodišču 19. novembra dejal, da bo njegova stranka odprta za pogovore o poravnavi z domnevno žrtev Jane Doe, ki se je odločila ostati anonimna. Več kot ducat žensk je zoper pevca vložilo obtožbe o zlorabi, štiri pa so vložile tožbo.

Stephen D. Rothschild je dejal: ‘Obstajajo tudi drugi primeri, ki so nekoliko povezani. Glede na to, kako stvari napredujejo, se lahko odločimo, da je najbolje imeti globalno mediacijo. Mislim, da se to ne bo zgodilo kmalu, vendar je v načrtih.’

Sodnik višjega sodišča okrožja LA Gregory Keosian je za zadevo Jane Doe določil datum sojenja za 3. oktober 2022. Manson je vse obtožbe zanikal.