Po desetih letih ponovno nazaj!

Po desetih letih so nazaj! (Foto osebni arhiv)

Po desetih letih se na oder ponovno vrača zasedba Not ‘N’ Vun, ki je bila poznana kot Metallica tribute skupina. Leta 2005 so se zbrali skupaj na vokalu Tim Kores – Kori, Na kitarah Luka Novak in Aleš Maurič, na basu David Čuček in na bobnih Marko Soršak – Soki

Fantje so v slabih desetih letih delovanja preigrali veliko uspešnih koncertov. Pod okrilje jih vzel žal že pokojni manager Sandi Maver, ki je skupino združil še s slovenskimi Iron Median.

Not ‘N’ Vun so bilu tudi eden izmed “main actov” velikega beograjskega Beerfesta.

Fantje bodo nastopili prvič po desetih letih na odru MC Pekarne v Mariboru. Pravijo, da so celo mladost preživeli prav tam, zato se z veseljem vrnejo samo za en koncert. V Pekarni pravijo, da fante ni bilo enostavno dobiti na kup.

Not ‘N’ Vun se vračajo (Foto osebni arhiv)

Ker bo to zaenkrat edinstven koncert, so se fantje odločili, da bodo vse prispevke od koncerta namenili za nakup novih glasbil eni slovenski osnovni šoli v sklopu Sokijevega projekta 20za20.

Soki pa nam je zaupal, da bo na koncertu igral s posebnim Larsovim bobnom, ki ga je Lars skupaj z japonsko Tamo naredil ob 30. obletnici “Črnega” albuma. Boben je rekonstrukcija zvoka bobna iz omenjene plošče in na svetu je samo 300 primerkov tega bobna.

“Zagotovo bo glasno, nostalgično in fajn,” pravijo fantje.