Plavi Orkestar na noge dvignili tudi Zagreb!

Nastop skupine Plavi Orkestar v Domu Sportova (FOTO: Publiko so navdušili v pičli sekundi. (FOTO: Goran Berović))
Nastop skupine Plavi Orkestar v Domu Sportova (FOTO: Publiko so navdušili v pičli sekundi. (FOTO: Goran Berović))

Plavi Orkestar je v razprodanem Domu Sportova dve uri držal tempo 10.000-im oboževalcem in s tem ponovno potrdil močno navezo z zagrebško publiko.

 

Občinstvo jim je jedlo z dlani od prve sekunde

Publiko so navdušili v pičli sekundi. (FOTO: Goran Berović)
Publiko so navdušili v pičli sekundi. (FOTO: Goran Berović)

Od prve sekunde in skladbe ‘Revolucija’, s katero so ob intrigantnem videu uvodu otvorili koncert, je navdušena publika z Lošo in Plavci pela hite iz njihove preko 30 let trajajoče kariere; ‘Djevojka iz snova’, ‘Ti si moja sudbina’, ‘Lovac i košuta’, ‘Kaja’, ‘Ljubi se Istok i Zapad’, ‘Nisam je probudio’, ‘Fa Fa Fašista’ in mnoge druge.

Ob njihovih najpopularnejših hitih – pravih generacijskih himnah, kot so ‘Good Bye Teens’, ‘Od rođendana do rođendana’, ‘Bolje biti pijan nego star’, ‘Ako su to samo bile laži’ in legendarno ‘Suado’, je dvorana dobesedno ponorela.

Uigrana sarajevska četvorka je na prvem bisu s posebno gostjo Severino izvedla akustično verzijo skladbe ‘Od rođendana do rođendana’, sledila je še ‘Pijem da zaboravim’ ter nazadnje ‘Odlazim’, ki je zaključila čaroben ‘plavi’ zagrebški večer v Domu Sportova.

Poleg odličnega nastopa banda je publika doživela tudi izredno audiovizualno izkušnjo, izza katere stoji Skymusic corporation. Celoten koncert je bil tudi posnet, saj Plavci v kratkem načrtujejo izid njihovega prvega live albuma!

Atmosfera, ki spremlja turnejo Everblue, spominja na osemdeseta leta, ko so Plavi Orkestar s svojo pojavnostjo med oboževalci sprožali čisto evforijo.