Plant pravi, da ponovne združitve skupine Led Zeppelin ne bo

Ne glede na to, da je pred časom Robert Plant zavrnil vrtoglavih 14 milijonov ameriških dolarjev za ponovno združitev skupine Led Zeppelin oziroma za njihov nastop na festivalu Desert Trip, so vseeno začele krožiti govorice, da bi se ob 50. obletnici Led Zeppelin vendarle lahko združili, a iz te moke očitno ne bo kruha.

 

Trenutno uživa v tem, kar počne

Svoje zanimanje za ponovno združitev je pokazal tudi Jimmy Page, a je tokrat Plant dal jasno vedeti, da se to (žal) ne bo zgodilo, ne glede na to, kako močno si oboževalci tega želijo.

V nedavnem intervjuju za Esquire je Plant namreč izjavil, da bi izpadel kot prostitutka, če bi se odločil za takšno dejanje.

Plant je trenutno na promocijski turneji po severni Ameriki, kjer predstavlja občinstvu aktualni solo album ‘Carry Fire‘. Med drugim pa je dejal: ‘Zame mora biti moj čas poln veselja, navdušenja, humorja, moči in absolutnega samozadovoljstva. In to ni z Led Zeppelin. To je to, kar počnem v tem trenutku, s to skupino, na tej turneji.’

Robert Plant je več kot očitno zadovoljen z delom, ki ga počne zadnjih petnajst let, jasno ša je povedal, da ga določene zadeve začnejo hitro dolgočasiti, s tem pa je očitno mislil Led Zeppelin-e, s katerim ne namerava več koncertirati.

Dodal je še: ‘Led Zeppelin so bili neverjetni, rodovitna tovarna zabave v časovnem obdobju, ampak takrat so bili tri neverjetni glasbeniki in pevec, ki je živel v tistem obdobju. Tisti časi. To pa me ne bo ustavilo pri tem, kar počnem zdaj v tem trenutku.’