PiCL’23: Vikend ob Savinji, o katerem bodo poslušali še vnuki

Pivo in Cvetje v Laškem bo tudi letos pestro.
Pivo in Cvetje v Laškem bo tudi letos pestro.

Zlato žurersko pravilo se glasi: ‘Nisi bil na festivalu, če nisi prespal v festivalskem kempu!’ Kamp festivala Pivo in cvetje Laško odlikuje idilična lokacija ob Savinji, bližina odrskega dogajanja in dodaten program. Pa pot brez zastojev, povratna karta za vlak za 4 eur, žepu prijazne cene (3 dni kempa – s parkiranjem vred – za 35 eur) in dejstvo, da je v ta kemp dovoljen vnos hrane, pijače in manjših žarov.

 

Letos glavne zvezde BONEY M

Le še mesec dni nas loči od vrhunca letošnjega festivalskega poletja. 58. festival Pivo in cvetje Laško bo, ob številnih drugih vsebinah, ki ga delajo unikatnega, med 14. in 16. julijem postregel z vrhunskim glasbenim programom. Na dveh glavnih odrih bodo nastopili Magnifico, Joker Out, Elvis Jackson, Luka Basi, BQL, Nika Zorjan, Big Foot Mama, Jan Plestenjak, Žan Serčič, Polkaholiki in Dejan Dogaja, vrhunec petkovega večera bo nastop legendarnih kraljev plesišč BONEY M – ta petek pa bodo organizatorji razkrili še enega gosta.

ZAKAJ V PIVO IN CVETJE LAŠKO KAMP?
– Obrni smer in se izogni zastojem na Primorki
– Prevoz skoraj zastonj (4 eur z vlakom v obe smeri)
– 35 eur za tri dni kampa s parkiranjem
– Dovoljen vnos pijače, hrane in majhnih žarov
– Vrhunski glasbeni program za žepu prijazno ceno
– Nisi doživel festivala, če nisi bil v kampu
– Najboljši način za spoznavanje prijateljev
– Pivo cenejše kot na morju in varna pot ‘domov’
Več informacij dobite TUKAJ.

VSTOPNINA: VRHUNSKI PROGRAM, VARNOST IN TRAJNOST

Festival Pivo in cvetje Laško z udarnimi koncerti, etnološkimi prireditvami, spremljevalnim programom in drugo ponudbo v mesto ob Savinji pritegne desettisoče ljudi. Včasih tak obisk ni bil problematičen, danes pa pomeni visoko varnostno tveganje in  obremenitev za okolje.

Organizatorji zato z letošnjim letom uvajajo nekaj novosti v smeri vrhunske glasbene izkušnje (odličen line-up) ob omejitvi števila obiskovalcev tudi s plačilom vstopnine. Trenutno se cene vstopnic začnejo pri žepu zelo prijaznih 12 evrov, veliko pivo pa bo ves čas festivala na voljo po 3 evre.

Eno osrednjih vodil festivala Pivo in cvetje Laško postaja TRAJNOST. Del te strategije je uporaba povratnih kozarcev, zmanjševanje količine plastičnih odpadkov, še tesnejše sodelovanje z lokalno skupnostjo, omejevanje prometa oz. preusmerjanje na trajnostne alternative, kot je vlak (povratna vozovnica od kjerkoli v Sloveniji za le 4 eur), lokalna kulinarika (Laški pes) pa tudi dodatne akivnosti usmerjene v gibanje in preživljanje prostega časa v naravi.