Perpetuum Jazzile prihajajo na Škofjeloški grad

Perpetuum Jazzile (Foto: Sasa Huzjak)

Največja in najbolj prepoznavna slovenska vokalna skupina Perpetuum Jazzile se ne ustavlja. Po koncertnem showu LE SPECTACLE, s katerim so novembra 2017 navdušili polno Halo Tivoli in lanskoletnih razprodanih ljubljanskih Stožicah, kjer so nastopili izključno s skladbami in aranžmaji slovenske glasbene zakladnice, se končno vračajo v Škofjo Loko, kjer bodo nastopili v petek, 30. avgusta, na zadnji dan festivala Pisana Loka.

Obeta se tudi nekaj novosti

Koncertni spektakel na Škofjeloškem gradu bo postregel tudi z nekaj novostmi, ki bodo blizu mladim, slišati in videti pa bo tudi več obujenih aranžmajev, ki bodo zanimivi tudi krogu njihovih zvestih dolgoletnih oboževalcev in sledilcev. Perpetuum Jazzile prvič prihajajo na Škofjeloški grad, kjer bodo v petek, 30. avgusta, sklenili festival Pisana Loka 2019. Ne zamudite vokalnega spektakla brez primere!

Glasba Perpetuum Jazzile temelji na glasovih – glas je njihov instrument, glas je njihov vokal. V svojem repertoarju unikatno poustvarjenih skladb in avtorskih skladb mešajo značilno brazilsko bossa novo, swing, funk, pop in gospel, z gostimi, vokalnimi harmonijami. V časih, ko se glasba seli v digitalni svet, jo Perpetuum Jazzile vračajo v analognega. Barve njihovih harmonij tvori več kot 40 glasov – tenorji, baritoni, basi, soprani, alti in beatboxerji. Največja slovenska pop in jazz vokalna zasedba, je bila ustanovljena leta 1983 (takrat še pod imenom Gaudeamus). Poslušalcu ponujajo privlačen splet vokalnih jazzovskih harmonij in izrednih ritmov, dotakne pa se ga tudi z odličnimi solisti, sproščenostjo in mladostnim žarom. Perpetuum Jazzile so do danes izdali 6 albumov in navduševali slovensko in svetovno javnost z unikatnimi izvedbami klasik kot so ‘Africa‘, ‘Titanium‘, ‘Footloose‘, ‘Conga‘, ‘B-Mashina‘, ‘Slovenija, od kod lepote tvoje‘, ‘Samo milijon nas je‘ in mnogimi drugimi.

V petek, 30.8. bobo Perpetuum Jazzile ponovno nastopili v Škofji Loki, tokrat prvič na Škofjeloškem gradu, kjer bodo sklenili festival Pisana Loka 2019. Predstavili se bodo z raznolikim repertoarjem – od priredb slovenskih klasik, do njihovih unikatnih izvedb tujih skladb. 

Vstopnice za koncert Perpetuum Jazzile so na voljo na prodajnih mestih www.mojekarte.si po Sloveniji ( OMV, Petrol, 3DVA trafike, Alpetour, Kiosk Delo prodaja, Kompas, M Holidays) in preko spleta po ceni 21,90 eur za tribuno ali 22,90 za parter.

V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v Športni dvorani Trata. Če si zagotovite vstopnice za stojišče si lahko s seboj prinesete svoj piknik stolček (velja samo na Loškem gradu).