Člana zasedbe Confess obsojena na 14 let zapora in bičanje

Confess (FOTO: Confess)
Confess (FOTO: Confess)

Nikan Khosravi in Arash Ilkhani sta na norveški ambasadi zaprosila za azil in ga tudi dobila, Teheranska oblast jima je namreč izrekla hudo kazen. Člana iranske metal zasedbe Confess sta bila namreč obsojena na skupno 14 let in pol zapor ter bičanje.

Zaporna kazen in bičanje zaradi satanistične glasbe

Nikan Khosravi in Arash Ilkhan sta bila aretirana novembra leta 2015 zaradi različnih kaznivih dejanj. Med drugim ju obsojajo bogokletstva zaradi pisanja antireligioznih besedil in s spodbujanjem glasbe, ki jo država razume kot satanistične narave.

Duu se je sicer uspelo izogniti smrtni kazni, po poročanju Metal Injection pa sta bila v samici. Po plačani varščini 30.000 ameriških dolarjev na osebo sta bila izpuščena. Khosravi in Ilkhani sta nato pobegnila v Turčijo, kjer sta na norveški ambasadi zaprosila za azil.

Kljub temu da ju ni bilo na sojenju pa jima je teheranska oblast izrekla kazen. Khosravi je obsojen na 12 in pol let zapora ter 74 udarci z bičem, medtem ko je Ilkhani obsojen na dve leti zaporne kazni.

Ob tej priložnosti pa je skupina Confess izdala tudi skladbo ‘Evin‘, ki je poimenovana po iranskem zaporu, kjer sta preživljala del kazni. Skladba bo tudi na njihovem prihajajočem ploščku ‘Revenge At All Costs‘.