Pearl Jam znova pokazali veliko srce

Eddie Vedder, pevec skupine Pearl Jam (FOTO: Mateja Gašperin)
Eddie Vedder, pevec skupine Pearl Jam (FOTO: Mateja Gašperin)

Da Pearl Jam niso le odlični rockerji, ampak vedno pripravljeni tudi na pomoč ljudem, so še enkrat več dokazali prejšnji teden. V Seattlu so namreč imeli dva koncerta, ves zbrani denar pa so donirali za brezdomce v mestu.

 

Donirali so kar 11 milijonov ameriških dolarjev

Pearl Jam so za dva koncerta ‘pobegnili’ iz ameriškega dela turneje Home And Away in v svojem domačem mestu Seattle odigrali dva koncerta, na katerih so zbrali 11 milijonov ameriških dolarjev, ki so jih v celoti namenili brezdomcem v mestu.

Ves zbrani denar bodo razdelili med desetine lokalnih dobrodelnih organizacij, ki bodo pomagale v boju proti brezdomstvu v mestu.

Organizacija Mary’s Place nudi nujno zatočišče ženskam, otrokom in družinam je samo ena izmed organizacij, ki bo prejela del donacije. S pomočjo Pearl Jamov so tako odprli novo varno zavetje, v katerem bodo nastanili vse tiste, ki najbolj nujno potrebujejo pomoč.

Marty Hartman, direktor organizacije Mary’s Place je ob tem dejal: ‘To je tisto, kar to mesto dokazuje, da lahko – dobesedno številnim ljudem prinese dom, da jim ne bo več potrebno spati v avtih, šotorih ali pločniku in jim daje varno zatočišče.