Paul Grem – prvenec ‘Luč preteklosti’ marca v živo

Paul Grem, koncert v Snack baru 2022. Foto: Iztok Zupan

Paul Grem se pripravljajo na prve koncerte po izidu prvenca ‘Luč preteklosti’. V naslednjih dneh jih boste lahko v živo slišali v četrtek, 23. marca, v ljubljanskem Orto baru, v četrtek, 30.3. bodo nastopili na Radiu SI Main stage, v petek, 31.3., pa v Hiši mladih Ajdovščina.

Album ‘Luč preteklosti’, ki so ga Paul Grem izdali novembra lani, je zbirka devetih skladb, ki se kitijo s surovimi kitarskimi melodijami, iskrenimi teksti in izvrstnim, interpretativnim vokalom, ki se spretno prepleta s country, blues in/ali rock glasbeno podlago. Po številnih koncertih, ki jih je zasedba imela predvsem na Obali, od koder tudi prihajajo, je po izidu prvega albuma končno napočil tudi čas za koncerte malo bolj v notranjosti. Prve recenzije albuma so potrdile kvaliteto relativno novega banda, vsi pa so v pričakovanju koncertov in živih različic skladb In končno bodo Paul Grem stopili na odre po novembru 2022, ko so v domačem Kopru predstavili prvenec – v četrtek, 23. marca bodo (skupaj s Hoffman) nastopili v ljubljanskem Orto baru, v četrtek, 30.3. bodo nastopili na Radiu SI Main stage, v petek, 31.3., pa bodo nastopili v MKC Hiša mladih Ajdovščina. Še pred tem pa lahko v torek, 21.3., prisluhnete, kaj so Jerneju Venetu za oddajo Na sceni na Valu 202 povedali o svojem prvem albumu.

Paul Grem so na svojo pot stopili pred tremi leti. Pravi trenutek, predvsem pa skupni pogled na glasbo ter navdih za njeno ustvarjanje so bili ključni, da so brata Mitja in Marko StropnikAndrej RotDušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac združili moči in se povezali v novo zasedbo. Prihajajo iz različnih glasbenih voda (Tinkara Kovač, Rudi & the cool vibes, Matjaž Jelen band, Ptice, Špičikuc Orchestra, Danilo Kocjančič & Friends …), združeni v Paul Grem pa se izražajo s preprostimi, surovimi kitarskimi melodijami in življenjskimi ter osebno izpovednimi besedili. Pet primorskih glasbenikovki našo glasbeno sceno soustvarjajo že lep čas, se je najprej predstavilo s skladbo Nočem plesat sam. Sledile so  Pot, Iskren pogledLuč preteklostiSlikaOmama in Hladen dan, konec leta 2022 pa so izdali prvenec ‘Luč preteklosti’. Po njihovih žilah teče blues, country in rock s primesmi popa. In kdo je Paul Grem? Izbira imena je pravzaprav besedna igra – tik pred prvim koncertom v ‘domačem’ Kopru leta 2019 so bili še band brez imena. Po več propadlih poskusih najti tistega pravega je basistu prekipelo: ”Če nimamo imena, pol grem!” In pol grem je postal Paul Grem.

Paul Grem so:
Dušan Sagadin Duco // Glas & kitara
Marko Stropnik // Kitara
Andrej Rot // Kitara
Patrik Grbac //Bas
Mitja Stropnik // Bobni