Parliament Attack bodo v Ortu baru predstavili nov album

Novomeška zasedba Parliament Attack je izdala svoj drugi studijski album ‘Životinjsko carstvo‘, ki ga bo v soboto, 18. maja 2019 v živo predstavila tudi v ljubljanskem Ortu baru.

Na kratko o albumu ‘Životinjsko carstvo’

Gre za album, s katerim se fantje odmaknejo od korenin prvotnega punka, kateremu ste lahko prisluhnili na prvencu ‘Etični kodeks spoštovanja slovenske kulture, običajev in načina življenja‘. Začeli so iskati nove poti ustvarjanja in nastaj je plošček ‘Životinjsko carstvo’, v katerem se povzpnejo na različne veje kraljestva živali-glasbe.

Parliament Attack so o albumu povedali naslednje: ‘Album Parliament Attacka ‘Životinjsko carstvo’ vas popelje v čarobni svet nostalgije, otroških spominov in zbiranja sličic najljubših živali! Zapeljali vas bomo po poteh svoje lastne teorije evolucije. Pripravite se na vse; od genetskih zasnov prvinskega panka, prek preprostih mitohondrijskih šlagerjev, do kompleksnih mnogoceličnih sag govorjene poezije.’

Album so nadgradili tudi z vizualno podobo. Za razliko od prvenca, je tokrat naslovnica albuma barvna knjižica v albumu pa je oblikovana po vzoru albuma za zbiranje nalepk-sličic. Vsakemu komadu v knjižici je posvečena lastna črno-bela ilustracija, ki ji manjka ključni del, kamor kupec albuma nalepi barvne sličice, ki jih dobi skupaj z nakupom albuma. Ilustracije vseh pesmi na albumu skupaj v stripovskem slogu tvorijo svojevrstno zgodbo, ki vas popelje po dogodivščinah glavnih ‘Životinj’ albuma – Leva (Anže Mraz), Kače (Klemen Berus), Lame (Bogdan Golobič) in Opice (Ambrož Pušnik). Hkrati lahko ilustracije imetniku albuma služijo kot pobarvanka.

Fantje so album prvič v živo predstavili v soboto, 13. aprila 2019 v MC Krško, če pa ste jih takrat zamudili, jih lahko ujamete v soboto, 18. maja 2019 v Ortu baru. Glede samega koncerta pa so fantje povedali: ‘Odločili smo se, da bomo Životinjsko carstvo na odru publiki predstavili kot pogrebno turnejo in slovesnost ob rojstvu (Parliament Attack – koncert ob pogrebu in rojstvu). Poslavljamo se od prvorojenega ‘Etičnega kodeksa’, ki ga bomo pokopali in pustili počivati v miru, in proslavljamo rojstvo ‘Životinjskega carstva’.’