Parker Lundgren je zapustil skupino Queensryche

Parker Lundgren je zapustil skupino Queensryche
Parker Lundgren - foto: Miikka Skaffari

Parker Lundgren, kitarist skupine Queensryche, je objavil sporočilo, da zapušča skupino, da bi se bolj osredotočil na druge poslovne priložnosti. Pozno v petek (2. julija) sta tako skupina kot Lundgren objavila izjave o razhodu, ki se zdijo prijateljske.

Queensryche so sporočili: “Pozdravljeni Queensryche oboževalci. Parker Lundgren, kitarist v skupini Queensryche, se je pred kratkim odločil zapustiti skupino in nadaljevati z drugimi poslovnimi podvigi, v katere je zelo vložil v zadnjih nekaj letih. Že več kot desetletje ga z veseljem spremljamo, kako se razvija in cveti kot kitarist, tekstopisec in kar je najpomembneje, kot čudovito človeško bitje. Parker nam bo vedno družina in mu želimo, da uspe v svetu s svojimi novimi prizadevanji. Drži se, brat!”

Lundgren je v svoji izjavi pojasnil situacijo: “Že nekaj let sem poglobljen v zbiranje in prodajo kitar ter redkih in fascinantnih glasbil. Ta strast je leta 2019 odprla mojo trgovino s kitarami Diablo Guitars. Od takrat se je moje podjetje povečalo in pred kratkim sem kupil prodajalno s servisno delavnico s storitvami.” Nadaljeval je: “Leta 2020 sva z ženo odprla podjetje Lucky Devil Latte, ki se je hitro razširilo na več lokacij.”

“S temi novimi prizadevanji in posledično odgovornostmi, se je moj čas, ki sem ga posvetil skupini Queensryche, vedno bolj obremenjeval in enostavno si ne morem več vzeti časa in se osredotočiti skupini, kot si to zasluži. Iz teh razlogov sem se s težkim srcem odločil, da odstopim od vloge kitarista v Queensryche. Zahvaljujem se prijateljem, družini in oboževalcem, s katerimi smo v zadnjih 13 letih naredili neverjetno pot. Želim le vse najboljše članom skupine, ekipi in vsem, ki so nas podpirali,” je dejal kitarist.