Paraf posneli mashup ‘Misli’

Paraf (FOTO: promo)
Paraf (FOTO: promo)

Globalna izolacija je bila tudi refleksivna inspiracija. Prav zato je zasedba Paraf v karantenskih pogojih zložila posebni mashup ‘Misli‘.

Gre za novo verzijo dveh skladb

Gre za novo verzijo združenih pesmi ‘Zlatno doba‘ z albuma ‘Zastave‘ in ‘Metalci‘, bonus-skladbe z lanskoletne jubilejne vinilne verzije tega albuma. ‘Misli‘ so rojile na Kvarnerju med omejitvijo gibanja, ko so poleg članov Paraf pri snemanju tega edinstvenega audio in video zapisa sodelovali tudi njihovi prijatelji.

Paraf in prijatelji so transformirali 35. let stare pesmi v zvok novega časa, časa v katerem so visoko postavljene naše omejitve. Prav zato je to svojevrstni off-projekt Parafov, ki je nastal v posebnih produkcijskih pogojih in je najprej namenjen njihovim poslušalcem, ki so jih podprli na lanskih in letošnjih koncertih.

‘Misli’ so pravzaprav PARAFraza izvornih idej z albuma ‘Zastave’, ki je prilagojena času, ki nas neusmiljeno spreminja.

Originalno glasbo in besedilo ‘Metalcev’ podpisujejo Pavica in Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Dušan Ladavac, Mladen Ilić in Goran Lisica, v nov aranžma pa so jo oblekli Deni Šesnić, Zdravko in Pavica Čabrijan. Pesem ‘Zlatno doba’ (Pavica in Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Dušan Ladavac, Robert Tičić, Goran Lisica) so za to priložnost aranžirali Pavica in Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen in Deni Šesnić.

Spomnimo se – lani so PARAF po 33. letih objavili novi single – ‘Bez lica‘, prav tako pa je bil ob 35. letnici originalnega izida izdan posebni vinil albuma ‘Zastave’, ki vključuje dodatno pesem ‘Metalci’. Prav tako so PARAF v okviru regionalne turneje nastopili v Novem Sadu, Beogradu, Rijeki, Ljubljani in Zagrebu.