Pankrti kmalu v Loškem pubu

Pankrti bodo kmalu nastopili v Loškem pubu.

Legendarna skupina Pankrti letos proslavlja svojo 40. obletnico. Ljubitelji jih bodo lahko ujeli tudi na klubskem koncertu v enem najboljših rock klubov pri nas, v Loškem pubu v Škofji Loki in sicer v soboto, 18. novembra 2017.

Predstavili nam bodo presek najpomembnejših glasbenih del v njihovi 40 letni karieri, kamor se uvrščajo nepozabne ‘Lublana je bulana’, ‘Bandiera rosa’, ‘Osmi dan’, ‘Za železno zaveso’ itd.

 

Na kratko o Pankrtih

Pankrti, tiskovna konferenca pred koncertom ob 40. letnici delovanja v Stožicah, 14. 9. 2017. Foto: Neža Pečan
Pankrti, tiskovna konferenca pred koncertom ob 40. letnici delovanja v Stožicah, 14. 9. 2017. Foto: Neža Pečan

Skupina svoje začetke piše v leto 1977. V intenzivnem desetletju pred razpadom so posneli kar 10 plošč, od tega 5 velikih studijskih.

Veljajo za najodmevnejšo novovalovsko skupino, ki jo je v 80. letih poznala vsa Jugoslavija. Polnili so odre v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu ter bili pomembni sokreatorji mladinske punkovse subkulture.

Še danes veljajo za nesporni glasbeni fenomen, ki je s svojim ustvarjanjem pisal kulturno in politično zgodovino.

Po treh desetletjih so se leta 2007 ponovno združili na razprodanem odru ljubljanske Hale Tivoli, kjer so zaigrali svoje največje uspešnice, turnejo pa so nadaljevali po bivši skupni državi, kjer do zadnjega napolnili kultne dvorane kot so Tvornica v Zagrebu in kulturni dom v Beogradu.

Na naši spletni strani pa poteka tudi nagradna igra za koncert Pankrtov v Loškem Pubu. Samo klik na pravi odgovor in nekoliko sreče vas loči od tega, da prejmete 2 vstopnici za koncert!

Vstopnice si lahko zagotovite:
– TUKAJ
– v Loškem Pubu,
– v Print & Copy Shopu v Škofji loki.

 

[contact-form-7 id=”3314″ title=”Nagradna igra – Pankrti – 18.11.2017″]