The Margins izdali prvenec ‘Bella Insania’

Skupina The Margins(FOTO: Venessa Tivadar)
Skupina The Margins(FOTO: Venessa Tivadar)

Po treh singlih in videospotu, so The Margins izdali težko pričakovano prvo ploščo.

Band, ki prihaja iz Prekmurja in Medžimurja na Hrvaškem, je prvenec ‘Bella Insania‘ predstavil v četrtek, 9.11. 2017, v ljubljanskem Orto baru.

(FOTO: Venessa Tivadar)
(FOTO: Venessa Tivadar)

Na albumu je devet komadov, ki pripovedno sestavljajo celoto. Kot pravijo fantje, plošča govori o človeku, ki se išče in poskuša razumeti današnji način življenja.

Kot so napovedali že s singli, je plošča rockovsko obarvana. Rahlo psihadelična ‘Find your way‘, ki je peta po vrsti, tempo umiri, vendar se že z naslednjo, imenovano ‘New Wave’, vrnejo glasni kitarski rifi.

Dobre pol ure dolg prvenec je mešanica rockovskih podžanrov, ki ljubitelje te zvrsti naj nikakor ne bi pustila ravnodušnih.

The Margins sestavljajo Aljaž Gyurica, ki je pevec in kitarist, Patrik Jambrošić na kitari in spremljevalnem vokalu, Luka Ščavničar na bas kitari in prav tako spremljevalnem vokalu ter Jože Horvat na bobnih.

(FOTO: Venessa Tivadar)
(FOTO: Venessa Tivadar)

Avtorji besedil so Aljaž, Luka in Jože. Glasbo na albumu so prispevali The Margins in Pavel Šipoš.

Pri produkciji so The Margins sodelovali z Denisom Horvatom, ki se podpisuje tudi pod mix in mastering.

Fantje svoj prvi album predstavljajo z angleškimi teksti zgolj zaradi njihove internacionalnosti, nikakor pa ne skrivajo želje po tem, da bi se preizkusili tudi v tujini.

Predstavitveni koncert je bil zelo dobro obiskan, znanih pa je že tudi nekaj datumov za prihodnje koncerte. Prvi bo v petek, 17.11.2017, v Gornji Radgoni v Mladinskem centru.