Oglejte si nedavni celotni koncert Metallice

Koncert so prenašali v živo.
Metallica je pometla s konkurenco.

V četrtek, 9. novembra se je v AT&T Parku v San Franciscu odvijal dobrodelni dogodek Band Together Bay Area, na katerem je nastopila med drugim tudi legendarna Metallica.

 

Denar od vstopnic je šel v dobrodelne namene

Na dobrodelnem dogodku so zbirali denarna sredstva, da bi tako pomagali ljudjem, katere je prizadel nedavni požar v severni Kaliforniji.

Metallica rada priskoči na pomoč.
Metallica rada priskoči na pomoč.

Kitarist zasedbe Metallica, Kirk Hammett, ki je v nedavnem požaru v Sonoma’s Mission Highlandsu skoraj izgubil svojo hišo, je za San Francisco Chronicle dejal: ‘Na karti Cal Fire, se je požar ustavil tik nad mojo hišo. V resnici se je požar ustavil pred mojimi glavnimi vrati. To je brutalno.’

Člani zasedbe Metallica so še pred samim nastopom dejali, da so ‘ponosni’, da bodo del dobrodelnega dogodka, ki bo pomagal vsem prizadetim družinam, ki so izgubile svoje premoženje v uničujočem požaru, ki so jih netile strele med hudo nevihto.

Ponosni so tudi na številne gasilce, ki so se nesebično takoj odzvali in neutrudno reševali življenja in premoženje ljudi.

Celoten izkupiček od prodanih vstopnic za dobrodelni dogodek so namenili Tipping Point Community, ki bo z zbranimi financami pomagal ljudem, ki so bili prizadeti v požaru.

Cena vstopnic za koncert se je tokrat gibala med 49,50 – 199,50 ameriških dolarjev.

Seznam odigranih skladb:
01. Hardwired
02. For Whom The Bell Tolls
03. Fade To Black
04. The Memory Remains
05. The Unforgiven
06. Wherever I May Roam
07. Sad But True
08. One
09. Master Of Puppets
10. Nothing Else Matters