Oče Britney Spears bo odstopil kot skrbnik njenega premoženja

Britney Spears in Jamie Spears (Foto AP )

V primeru skrbništva nad pevko Britney Spears se je zgodil velik preobrat.

Njen oče Jamie Spears se je končno odločil, da bo spoštoval željo zvezddnica in bo odstopil kot skrbnik njenega premoženja. To je sporočil sodišču, pa čeprav “ni upravičenega razloga za umik”.

“Kljub temu, da je gospod Spears neprestana tarča neupravičenih napadov, verjame, da javna bitka s hčerko ni v njenem najboljšem interesu. Z novim odvetnikom Britney Spears namerava sodelovati in pripraviti prehod na novega skrbnika njenega premoženja,” so sporočili njegovi odvetniki.

Na novico se je že odzvala zvezdnica, ki je na Instagramu objavila fotografijo majhne deklice s pripisom: “Svobodna je.” Na veliko zmago so se odzvali številni v komentarjih, med drugim je umetnik ličenja zvezdnikov Angel Merino, ki je zapisal: “Smo korak bližje tvoji svobodi!”

Jamie Spears je do tega trenutka upravljal vlogo skrbnika hčerinega premoženja in nje same. To pomeni, da je v njenem imenu sprejemal tako finančne kot tudi osebne odločitve. Jamie Spears je vlogo skrbnika prevzel leta 2008, ko se je Britney Spears soočala s težavami v duševnem zdravju. Takrat je zase dejal, da je nastopil kot njen rešitelj, ki jo bo obvaroval pred predatorji in izkoriščevalci.