Novomeška skupina Plateau s prvim singlom

Plateau (Foto: PROMO)

Novomeška skupina Plateau se predstavlja s prvim singlom ‘Nič vedeti’.

Melodično srečna in razgibana pesem v svojem bistvu skriva zgodbo previsokih pričakovanj, razočaranja, prenizkega samospoštovanja in trajne psihološke rane za nekoga, ki raje ne ve nič, kot pa da še enkrat poskusi in se opeče.

“Nočem nič vedeti,
se ne zaljubiti,
ostanem sam med napačnimi ljudmi.”

Gašper Turk – glavni vokal, električna kitara,
Martin Koncilija – bas, spremljevalni vokal,
Aljaž Ogulin – bobni,
Andrej Kaferle – klaviature

Spoznajte več o zasedbi – vabljeni k branju INTERVJUJA.


Avtorji pesmi
Avtor besedila: Gašper Turk
Avtor glasbe: Gašper Turk
Aranžma: Plateau (Gašper Turk, Martin Koncilija, Anže Repovž, Aljaž Ogulin, Andrej Kaferle) in Borut Antončič

Avtorji spota
Jan Poreber (kamera in produkcija),
Uroš Vide (luč),
Filip Markovič (fotografija),
Eva Novak (glavna igralka),
Plateau (Gašper Turk, Martin Koncilija, Aljaž Ogulin, Andrej Kaferle)


Več o zasedbi

Skupino Plateau sestavljajo 4 mladeniči, ki so svojo strast do glasbe povezali na novomeški gimnaziji.

Svojo zgodbo so začeli pisati že leta 2018, vendar takrat še pod imenom Gšprnžmrtn – tako imenovani trio, ki so ga sestavljali Gašper, Anže Repovž in Martin. Na enega izmed koncertov, kjer so preigravali zgolj priredbe, so v goste povabili Andreja, ki se je z njimi odlično ujel, in tako se je začelo pisati novo poglavje skupine.

Z željo po ustvarjanju avtorske glasbe so se fantje odločili, da posnamejo album. Po nekaj začrtanih smernicah so zavihali rokave in tako v prvem letu ustvarjanja uokvirili že 13 avtorskih pesmi, ki so jih imeli širšemu občinstvu čast tudi predstaviti na njihovem prvem samostojnem koncertu na dogodku V petek zvečer.

V letu 2021 so se udeležili tekmovanja Špil Liga, ki ga organizira Kino Šiška. V prvem delu tekmovanja so osvojili prvo mesto po izboru žirije in po mnenju gledalcev ter dobili nagrado za najboljše besedilo avtorske pesmi Neimenovana. V polfinalu je bil rezultat identičen, kar pomeni, da so se uvrstili v finale, ki se je odvijal 22.6. 2021 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tudi na finalu so žirijo ponovno prepričali, a bili po izboru poslušalcev, ki so jih imeli na koncertu očitno največ, šele tretji (smeh, jok, razočaranje). Tako so se morali na koncu zadovoljiti s še vedno odličnim drugim mestom.