Novinci leta so postali Joker Out

Joker Out (Foto: Promo)

Najslavnejši shagadelic bend je akademija, sestavljena iz glasbenih profesionalcev, ki podeljuje nacionalna priznanja za dosežke v popularni glasbi, izbrala za novince leta. ‘Gola’ pa je bila nominirana za skladbo leta.

Joker Out so Zlato piščal za novince leta osvojili v močni konkurenci – zanjo so bili nominirani tudi Luka Basi, Manca Berlec, Bombyx Lori, John F. Doe, Lumberjack in Eva Pavli. “Nagrada bo dobila častno mesto na eni od polic v našem ‘placu’ za vaje, tako da jo bomo lahko gledali in bo dodatna motivacija za delo.

“Sicer pa je bila konkurenca dobra, domača scena se je v letu 2019 dobro razvijala, tudi ostali nominiranci imajo kaj pokazati, nas pa veseli, da je akademija ocenila, da smo mi lani najbolj izstopali,” so ob prejemu priznanja povedali ljubljanski mladci, ki so novinci leta postali še pred izdanim prvim albumom.

Drugo nominacijo, za skladbo leta, so jim speljali Koala Voice (‘Ker tu je vse tako lepo’), kot za zanimivost pa lahko omenimo, da je v tej kategoriji v ožji izbor prišel tudi Miha Guštin – Gušti (‘Še zorijo jagode’).