Nove strukture Haiku Garden

Haiku Garden (Foto: Igor Ichisan Škafar)
Haiku Garden (Foto: Igor Ichisan Škafar)

Haiku Garden leto 2023 začenjajo s polno paro! Z odličnim koncertom v Gala Hali skupaj z norveškimi Aiming For Enrike, s postavitvijo na listo 100 Artists To Watch 2023, ki jo panevropska glasbena organizacija IMPALA vsako leto sestavi iz najperspektivnejših izvajalcev območja Evrope, Velike Britanije in Balkana, nenazadnje pa tudi s tem, da so si uspeli izboriti Kulturni Evro, razpis Kina Šiška, ki jim bo pomagal financirati prihajajočo mednarodno turnejo.

Fantje se bodo zaprli v studio

Preden se fantje sredi aprila odpravijo v studio snemat material za prihajajoč album, so nas razveselili z novim videospotom za eno mirnejših etap aktualnega albuma ‘Loose Contacts / Tense Present‘ – skladbo, naslovljeno ‘Structures‘. Kitarski odmevi, pulzirajoč boben in eteričen vokal nas v kiticah zazibljejo v sanjavost, v refrenih pa z močnimi fuzz kitarami zasidrajo v resničnost.

Videospot je delo mojstra videa in fotografije Tomaža Šantla, ki je bil v preteklosti že zaslužen za njihov video za skladbo ‘Drifter‘. Preko prelepe scenografije, časovnega zamika(time-lapse) in kadrov 360-stopinjske kamere prikaže vpliv časa na žive stvari. Video se močno navezuje na besedilo pesmi, čigar tematika je predvsem spreminjanje človeških odnosov skozi čas.