Nova skladba in videospot ‘Strela z jasnega’

Yan Baray (foto Matevž Kocjan)

Yan Baray predstavlja novo skladbo ‘Strela z jasnega’. Pri naših željah in ciljih ima lahko usoda pomembno vlogo – in ravno to je zgodba, ki jo Yan opeva v novi skladbi.

”Vsak od nas si želi nekaj imeti, nekaj doseči ali pa biti z nekom. Včasih se za naše želje in cilje trudimo mesece, leta … in naš uspeh niti takrat ni zagotovljen! Želje se nam uresničijo ali pa se nam ne. Cilj je lahko včasih na dosegu roke, spet drugič pa še bolj oddaljen. Ampak usoda ima včasih svoje načrte. Morda se takrat, ko se najbolj trudimo, enostavno stvari ne poklopijo in se moramo samo prepustiti življenju. In nas naš cilj, želja, hrepenenje udari nepričakovano, kot strela z jasnega,” o skladbi pravi Yan.

Yan Baray se po naši glasbeni krajini giblje že več kot 20 let, prevzemal pa je raznorazne vloge. Kot producent ali aranžer je sodeloval s številnimi (predvsem primorskimi) glasbeniki, kot so Slavko IvančićAnika Horvat in mnogi drugi. Prav tako je vsa ta leta igral tako v bandih in kot član spremljevalnih zasedb drugim glasbenikom. Leta 2011 pa se je Yan podal tudi na solistično pot. Istega leta je izdal svoj prvenec ‘Visions from another world’, kasneje nam je predstavil še dve skladbi ‘Don’t Hide Away’ in ‘Ordinary Day’.

Leta 2019 je predstavil svojo prvo skladbo v slovenskem jeziku, skladbo ‘Mrak’, ki je leta 2020 izšla na EPju ‘Par idej’, na katerem še dve novosti, skladbi ‘Par idej’ in ‘Njena pomlad’. Istočasno je Yan izdal tudi album v angleškem jeziku ‘What I Do and What I’ve Got’.

Za skladbo ‘Strela z jasnega’ je Yan Baray posnel tudi videospot. Producent spota je Perica Rai, s katerim je Yan posnel že štiri video izdelke.