Nov rock band na sceni

Presnete kasete (Foto: PROMO)

Po prvem zelo dobro sprejetem singlu Sledi svojim sanjam, je skupina PRESNETE KASETE zdaj lansirala še drugi singel Pohlep. Zanj je band posnel svoj prvi videospot.

Pesem govori o vse bolj pogostem zlu, ki prevzema človeštvo in ga vodi v pogubo. Pohlep je nevarno stanje, ki lahko na različne načine kreira naša nevarna ravnanja, s katerimi škodujemo sočloveku, živalim in tudi naravi. V gonji po pridobivanju materialnih dobrin se marsikdo obnaša, kot da potrebuje toliko, kot da bo na tem svetu živel neskončno. Pohlep je nenasitna zahrbtna past in bolj ko ga hraniš, večji je…

Tako je band korak bližje k izidu debitantskega albuma, na katerem se bo zvrstilo 13 avtorskih pesmi. Prvenec bo izšel na zgoščenki, USB ključku in glasbenih platformah, za prave glasbofile pa tudi na vinilni plošči. Kot pritiče skupini bo že zaradi njenega imena izdana tudi omejena serija kaset.


PRESNETE KASETE je čisto sveža rock skupina na domači glasbeni sceni, ki se predstavlja z avtorsko glasbo s slovenskimi besedili ter polno pozitivne energije!

Člani banda se v besedilih po eni strani dotikajo družbeno kritičnih tem, človeških »norm« in pa moralnih vprašanj sodobnega človeka. Ob opozarjanju na neskladja hkrati vzpodbujajo motivacijo za aktivni napredek ujetnikom sistema. Po drugi strani pa v tekstih opisujejo tudi človekova ravnanja in občutja v različnih življenjskih fazah, spoznanja, modrosti in se spogledujejo z igrivo domišljijo. Besedila podprta z melodičnimi kitarskimi rifi in energičen nastop banda je pravo doživetje polne doze domačega Rokenrola v živo!

Ime PRESNETE KASETE  je pisano na kožo petim izkušenim glasbenikom, ki so v svoji mladosti še ujeli zadnje obdobje čara kaset. Ime skupine je resda lahko tudi dvopomensko. Kdor se spominja presnemavanja, previjanja in nerviranja zaradi zavozlanega kasetnega traka, si lahko utemeljeno predstavlja tudi drug pomen imena skupine.

Člani skupine izhajajo iz različnih glasbenih zvrsti, vse od hard rocka, punka, garažnega RNR, popa, pa do swinga, bluesa in rockabillyja. Skupni imenovalec glasbenega okusa članov skupine je rock glasba, s katero se skupina še najbolj poistoveti.

Zasedbo PRESNETE KASETE sestavlja pet članov:

Vokal: Zvezdan Velić – Viki
Solo kitara: Peter Voljč – Pero
Ritem kitara: Tomaž Berginc
Bass: Gregor Dovjak – Dovjo
Bobni: Luka Krže – Luci

Youtube: https://www.youtube.com/@presnetekasete
Facebook: www.facebook.com/presnetekasete
Instagram: www.instagram.com/presnete_kasete/
Bandcamp: https://presnetekasete.bandcamp.com/
Mail: presnete.kasete@gmail.com