Nov album ‘Story’ nadaljuje zgodbo skupine MRFY

Skupina MRFY (FOTO: Jaka Teršak)
Skupina MRFY (FOTO: Jaka Teršak)

Skupina MRFY bo 21. septembra na koncertu ob obletnici Kinu Šiška predstavila svoj novi album ‘Story‘, ki ga napoveduje prvi single ‘Umru zate‘.

O skupini MRFY

21.9. bodo v Kinu Šiška predstavili nov album 'Story'. (FOTO: Jaka Teršak)
21.9. bodo v Kinu Šiška predstavili nov album ‘Story’. (FOTO: Jaka Teršak)

Izven okvirjev, časa, prostora in pravil so pred nekaj leti na svet prikričali MRFY, skupinska alter identiteta pevca, kitarista in avtorja Gregorja Strasbergarja, basista Lenarta Merlina, kitarista Tomaža Zupančiča in bobnarja Roka Klobučarja. Po nekajletnem preigravanju, ustvarjanju in odkrivanju svojega smisla v svoji novomeški bazi, so se s Tokcem iz Dan D odpravili v studio posnet komad ‘Klic’ in ga konec leta 2016 poslali na radijske postaje. To je bil za MRFY prelomni trenutek, saj so bili nemudoma deležni pozornosti radijskih urednikov, klubskih programskih vodij, glasbenikov in – kar je najpomembneje – poslušalcev. Ti so kar nekaj let čakali na mlad in drzen bend, da prevetri slovensko rockovsko plemstvo, ki že malce predolgo ni bilo izzvano.

Kilometrino so pridobili na klubskih in festivalskih nastopih ob boku svojim perspektivnim sovrstnikom in že uveljavljenim slovenskim bendom. Na radijskih postajah so nanizali še 4 single, ‘Always (Če te najdem)‘ je bil celo najbolj predavajana skladba leta 2017 na Valu 202. Še bolj jim je naklonjeno leto 2018. Začeli so ga z debitantskim EPjem ‘A Side of the Story‘ in turnejo ‘Dobar dan‘, nadaljevali z nastopom na Izštekanih pri Juretu Longyki, ki je izšel tudi kot album, se predstavili na festivalu Ment in francoskem Europavoxu, kjer so jih počasili celo s titulo bend dneva, jesen in zimo pa bodo s Siddharto preigrali na turneji Nomadi.

Ker pa je vir ustvarjalnosti pri MRFY neizčrpen, so poletje preživeli priklopljeni na studijsko tehniko med vinogradi v Cerovcu in kočevskem Beartracks Studiu, kjer so si krmilo podajali producenti Tomislav Jovanović – Tokac (Dan D), Igor Ilić – Filk, Tomaž Zupančič in Gregor Bajc. Nastal je album ‘Story‘, ki je vsebinsko nadaljevanje EPja ‘A Side of Story’. Vsa besedila je napisal Gregor Strasbergar, ki je tudi avtor vse glasbe, razen komada ‘U reki’, ki je delo Tomaža Zupančiča.

MRFY bodo nastopili tudi kot predskupina Siddharti. (FOTO: Claudi Sovre Mikelj)
MRFY bodo nastopili tudi kot predskupina Siddharti. (FOTO: Claudi Sovre Mikelj)

Album napoveduje prvi single ‘Umru zate‘, za katerega je video posnela glasbenica in vizualna umetnica Kukla Kesherović. V njem pripoveduje zgodbo junaka, ki se znajde v haremu, polnem naslad in grehov, ki jih mora sprejeti na poti do osvoboditve. Spot je bil posnet vzvratno, zato se je moral tudi Gregor vse besedilo naučiti od zadaj naprej.

MRFY bodo album ‘Story’ predstavili 21. septembra, na praznovanju rojstnega dne Kina Šiška. Publiko bo ogrel mlad indie bend The Mint, pred koncertom pa bo premierno prikazant še kratki domači glasbeni dokumentarec Bend VS brend. Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventim.