Nocoj v Kranju X.U.L., solo projekt Gašperja Selka

Gašper Selko

X.U.L je solo projekt glasbenika in skladatelja Gašperja Selka.

12.5.2022 ob 20.00, TrainStation SubARt (Kranj)

Skozi glasbo, ki jo ustvarja, lahko zaznamo in slišimo zvočne vzorce, prvine in teksture, ki se gibljejo od sodobnega glasbenega klasicizma, pa vse do improvizirane elektronske godbe. V melodijah in notah, ki na trenutke obstanejo v času in prostoru, pa se eklektičen glasbeni izraz razvija, gradi in ruši.

X.U.L v svoji atmosferičnosti in mnogih repetativnih vzorcih pusti vprašanja in odgovore za slehernenega poslušalca, ki se drzne prepustiti njegovi glasbeni ideji.

”A Guide for Lost Travellers” je drugi album, s katerim Gašper raziskuje možnosti drugačnega dojemanja glasbe in interakcije s poslušalci. Album ni le skupek not in melodij, temveč je izbor misli in emocij. Zasnovan kot priročnik oziroma vodič, pa ob vsaki spremljajoči se ilustraciji poslušalca povabi k razmisleku. Preplet 8 instrumentalnih skladb ter 2 vokalnih, je zasnovana kot pripoved, ki se pred našimi ušesi zavrti kot nekakšna filmska miniatura, nam pa dovoli premišljevanje in fantazijo. Ob
sodelovanju z Dejvidom Kneževićem, grafičnim oblikovalcem in ilustratorjem, pa sta zasnovala zvočno razstavo, ki nam omogoči vstop jedro in um dveh ustvarjalcev.

Povezave

Spletna stran: https://gasperselko.com/
Facebook: https://www.facebook.com/x.u.lmusic/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4eqD22BcUDkW4ich2WSO0U
Soundcloud: https://soundcloud.com/user-190302330
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdeMlJVx3cpaWkugdxRWyoA/
Apple Music: https://music.apple.com/us/artist/x-u-l/1492819137

Vstop prost.