NOAIR razkrili težko pričakovani album ‘Square’

Noair, Kino Šiška, 26.10.2022 (Foto: Tjaša Jankovič)

Noair je zasedba, ki je vedno prisotna, pa četudi bolj pod gladino. Kljub temu, da še niso hišno ime, jih lahko redno slišimo na radiu in vidimo na televiziji, v prejšnjih letih pa so navduševali tudi v živo s številnimi nastopi, med drugim na MENTu, v Kinu Šiška in na dunajskem festivalu Waves Vienna. Njihov singel ‘IGRÁ‘, ki je opremljen s čustveno nabitim videospotom, je eden izmed vrhunec njihove že sedaj uspešne kariere. 

Ko so ga izdali pred leti, je predstavljal prelomno točko v svojem obstoju in delovanju, saj je nakazal novo zvokovno obdobje. Premoč kitarske taktirke so spodnesli subtilni in težko-kategorični zvoki analognih in digitalnih ‘sintov’, ki singlu prinašajo nekakšno zimsko svežino. Takrat so se tudi prvil izrazili v slovenskem jeziku. Pred dnevi pa smo lahko singel slišali tudi v živo, v vsej svoji veličini, na predstavitvi njihovega skupno že tretjega albuma z imenom ‘Square’. 

Primorci NOAIR so se po skoraj dveh letih vrnili na oder

Domači rock bend svetovnega formata, ki si je naš oder že delil z zasedbami, kot so Peter, Bjorn and John, MRFY in Jonathan, nam je ob povratku predstavil svoj novi album ‘Square’, ki je glede na slišano, ponovno izredno kvaliteten produkt, tako kot tudi prejšnje njihove izdaje. V živo, pred navdušenimi poslušalci, pa so na nek način še boljši. Ne nujno zaradi zvočne slike, pač pa zaradi suverenosti, profesionalnega pristopa in iskrene energije, ki jo vnašajo v igranje.

Domača zasedba NOAIR že vrsto let jadra po različnih indie vodah in skozi različne izkušnje, žanre in projekte krepi svoj glasbeni apetit. Na svoji ustvarjalni poti od alternativnega popa do surovega indie rocka ne izključuje elektronski vplivov, končna žanrska zmes pa svojo estetiko tako gradi na sodobnem zvoku, kar so dokazali tudi s prvencem ‘Existential’ in drugim albumom ‘Superhuman’.

NOAIR so v Kinu Šiška igrali že četrtič

Leta 2019 so nastopili tudi na festivalu MENT Ljubljana, ki jih je pripeljal tudi do festivala Waves Vienna na Dunaju. Pandemični premor zatem so izkoristili za pripravo tretje plošče Square.

Foto: Tjaša Jankovič