No OFFENCE! izdali “komad s kavča” za prvi maj

No Offence (Foto: Martin Grazer)

No OFFENCE! so štirje nesnažni, a angažirani ljubljanski študentje, ki špilajo za vse, ki ne spadajo v kapitalistični konglomerat sovraštva, ki je povsod okoli nas. Glasbeno so vse od hardcora do melodic punka, romantike in akustike, overall pa jim je všeč ideja, da bi vsak lahko živel lajf kot ga sam hoče. Too long; didn’t read: “Ne se hejtat, dejmo plesat”.

Prvi špil so imeli 8. 2. v eMCe placu v Velenju z Italijani Cup Souls in Sneaky Toy ter 18. 2. samostojno v Prulčku v Ljubljani. Za tem so izdali videospot za njihov prvi single Vstajniška socialna delavka, ki govori o seksizmu in hinavščini, ki jo pogosto doživljajo ženske. Nato jih je upočasnila korona.

V duhu neustaljivega muziciranja so pripravili lastni špil iz izolacije. Couch potato verzija Vstajniške socialne delavke, posneta z njihovimi mobiteli in enim Zoomom h4n Pro, ki je v zadnjih dveh tednih postal tesni znanec Pošte Slovenije, pomiksano s strani njihovega prijatelja Jana Hauschena iz Studia TPD, so izdali na prvi maj, praznik dela.

“Praznik dela nas spominja na krvavi Haymarketski izgred, ki se je zgodil maja 1886 na protestu za 8-urni delovnik, ki ga je organiziral anarhist s prekul imenom August Spies. Zarad tega so njemu in še ene parim na nefer in dokaj skorumpiranem sojenju določili smrtno kazen. In ker je bil on tut en tistih kul ljudi s ful kul zadnjimi besedami, je, preden so ga obesili, zavpil: Prišel bo čas, ko bo naša tišina močnejša od glasov, ki jih dušite danes!’ Cool dude. Skor tok kot Sara Plut, ki nam je skočila na pomoč za tole rdečo pesem na ta rdeči praznik. Vesel prvi maj in hitri konec karantene. Mamo to. “

Napovedujejo tudi izid novega singla Desensitised, stilirizirano kot De | sen | si | tised. Izdali ga bodo v petek 8. maja skupaj z videospotom, ki so ga sestavili s prijatelji in fani, ki so jim poslali posnetke kako preživljajo čas v karanteni.

Spremljate lahko njihov Facebook (https://www.facebook.com/nooffenceslo/) za bodoče evente in izide komadov, njihov Instagram (https://www.instagram.com/nooffence_slo/) za posrečene neposrečene momente z njihovih vaj ter zasebnega življenja, in obiščete njihov bandcamp (https://nooffence-slo.bandcamp.com/) za brezplačno prenašanje njihovih pesmi za poslušanje.