No Borders Music Festival 2023 čez vikend z dvema koncertoma!

Ta vikend se bosta ob Belopeških jezerih zvrstila kar dva vrhunska dogodka.

Vstopnice so še na voljo, koncerta pa bosta na prostem. Do prizorišča ne bo mogoče priti z avtomobilom. Peš je približno 40 minut hoje.

SKUNK ANANSIE – No Borders Music Festival 2023

Skunk Anansie je britanska rock skupina, katere člani so Skin (glavni vokal, kitara), Cass (bas, kitara, spremljevalni vokal), Ace (kitara, spremljevalni vokal) in Mark Richardson (bobni in tolkala). Zasedba je bila ustanovljena leta 1994, razpuščena leta 2001 in preoblikovana leta 2009.

Ime “Skunk Anansie” je vzeto iz akanskih ljudskih pripovedi o Anansiju, možu pajku iz Gane, z dodanim “Skunk”, da “naredi ime bolj grdo”.

Izdali so šest studijskih albumov: Paranoid & Sunburnt (1995), Stoosh (1996), Post Orgasmic Chill (1999), Wonderlustre (2010), Black Traffic (2012) in Anarchytecture (2016); en kompilacijski album, Smashes and Trashes (2009); in več uspešnic, vključno s “Charity”, “Hedonism”, “Selling Jesus” in “Weak”.

Pogosto so združeni v del gibanja Britrock, v nasprotju s sodobnim britpopom iz njihovih zgodnjih let zaradi njihovega splošnega tršega zvoka. Leta 2004 je bila skupina v Guinnessovi knjigi britanskih hit singlov in albumov imenovana za eno najuspešnejših glasbenih skupin v Združenem kraljestvu med letoma 1952 in 2003, s skupno 142 tedni na lestvicah singlov in albumov, kar jih je uvrstilo na št. 491. Skunk Anansie so prodali 5 milijonov plošč.

MIKA – No Borders Music Festival 2023

Michael Holbrook Penniman ml. (rojen 18. avgusta 1983), poklicno znan kot Mika, je pevec in tekstopisec, rojen v Bejrutu v Libanonu in odraščal v Parizu in Londonu. Potem ko je posnel svojo prvo podaljšano igro, Dodgy Holiday, je bil Mika v letni BBC-jevi anketi glasbenih kritikov, Zvok leta 2007, napovedan za prebojnega izvajalca leta 2007.

Mika je leta 2007 pri založbi Island Records izdal svoj prvi celovečerni studijski album Life in Cartoon Motion, ki je bil prodan v več kot 8,3 milijonih izvodov po vsem svetu in mu je pomagal osvojiti nagrado Brit Award—Best British Breakthrough Act—in prejel nominacijo za nagrado Grammy. Januarja 2007 je zasedel vrh UK Singles Chart z “Grace Kelly” in od takrat je posnel še štiri studijske albume s platinasto naklado (nazadnje My Name is Michael Holbrook je izšel oktobra 2019), kot tudi sodnik/mentor tako pri francoski različici The Voice in italijanski različici X Factorja.

Poleg svoje glasbene kariere je Mika delal tudi kot vizualni umetnik in oblikovalec pri različnih projektih, med drugim sončna očala za italijansko podjetje za očala Lozza, linijo oblačil za belgijskega trgovca JBC, pisala za 100. obletnico Pilota in (skupaj s svojo sestro Yasmine) tri ure za švicarsko podjetje Swatch.