NINE INCH NAILS: ‘Bad Witch’ (2018)

Naslovnica albuma 'Bad Witch'.
Naslovnica albuma 'Bad Witch'.

Legendarna industrial rock skupina Nine Inch Nails je svoj deveti studijski album sprva želela izdati kot EP, vendar se je njen vodja Trent Reznor odločil, da tega ne bo storil, saj je po njegovem mnenju material na plošči dovolj močan, da se lahko postavi ob bok spoštovanja vredni zapuščini skupine.

 

Na albumu le šest skladb

Tako imamo pred seboj plošček ‘Bad Witch’ z vsega skupaj šestimi komadi, ki vlečejo skromno dolžino pol ure in znova postrežejo s tem, kar NiN najbolj znajo; elektrificiran in naspidiran industrijski rock z robotskimi Reznorjevi vokali, ki ponekod celo rahlo spominjajo na Davida Bowieja, mračnimi besedili ter atmosfero, ki na albumu igra še posebej pomembno vlogo.

‘Bad Witch’ daje veliko poudarka na prebujanju poslušalčevih občutkov in to doseže tako s hitrimi (‘Ahead Of Ourselves’) kot tudi počasnejšimi, skorajda hipnotičnimi komadi, ki ustvarjajo hkrati harmonijo kot tudi popolno zvočno kakafonijo, biserji pa se skrivajo v podrobnostih, saj se pod številnimi sloji skriva melodija, tista klasična struktura, ki lepi pesmi skupaj v abstraktno, vendar urejeno celoto. Vpeljava nekaterih za skupino precej netipičnih inštrumentov (saksafon) prinaša prepotrebno svežino in ustvari eno od najbolj užitnih plošč letošnjega leta. Glasbeni gurmani, želim vam dober tek!