NINA VODOPIVEC: Za Nino ni tabuja na celem svetu

Se še spomnite tiste mlade, divje, nasmejane, vedno energije polne pevke, ki je skupaj s preostalimi člani poskrbela, da se je skupina Tabu zapisala med legende na slovenski sceni?
Rocker.si prav zagotovo ni pozabil na njihovo nekdanjo pevko Nino Vodopivec, ki je s svojim edinstvenim glasom in res neverjetno energijo na odru pustila velik pečat na domačih tleh, zato smo jo poiskali in ji zastavili nekaj vprašanj …

ROCKER.SI: Skupaj s skupino Tabu, si na slovenski glasbeni sceni pustila zelo velik in močan pečat. Znana si bila po energičnih nastopih in edinstvenem, a zelo prepoznavnem vokalu, ki mu pri nas še danes ni para. Od kje si črpala energijo, navdih, moč, voljo?
NINA VODOPIVEC: 🙂 najprej lep pomladni pozdrav! Bilo je edinstveno obdobje, Tabu. Med nami se je lepo tkala neustrašnost in velika predanost ognju, glasbi. Osebno sem s petjem našla tunel do popolnega nedotakljivega sveta. Od tam vsa energija, navdih, moč …

ROCKER.SI: Zgodilo se je, kar se pač je in po spletu okoliščin si (žal) zapustila Tabuje. Kako težko je bilo to takrat zate in kakšni spomini te obdajajo danes, ko vidiš Tabuje na odru?
NINA VODOPIVEC: V tistem obdobju se je zgoraj omenjeni tunel (naj tako metaforično obarvam), zaprl, zastrl za moj pogled. In tako mi je bilo posledično, končati vse poznano in iti iskati ta tunel. S Tabuji imamo tople odnose, s Tino sva prijateljici in na odru so zame svoj, nov, dober bend. Preteklo je veliko časa, še več pa je vmes bilo dogajanj, ki so lepo dala smisel vsemu , kar je. Seveda, če pogledam z očmi neke nostalgije in hotenja, pretegnem spomin, da mi navrže le izbrane pretekle občutke, zna stisniti ob srce. Vendar potemtakem bi morala pozabiti na vse drugo.

ROCKER.SI: Odločila si se za nekoliko boemsko življenje in na tvoji spletni strani smo lahko brali in občudovali fotografije, ki si jih delila z raznoraznih potovanj. Kateri delček sveta te je najbolj navdušil in zakaj? Kam bi se z veseljem vedno znova vračala?
NINA VODOPIVEC: Mehika, je izbrana. Sem jo tudi najbolje spoznala, doživela. Ima aktivna vsa mogoča nasprotja, tako v naravi, kulturi, zgodovini, ljudeh, glasbi, barvah, prioritetah, veri … in prav zaradi te lastnosti, imaš posebno možnost bivati v neki mehkobi, ne drastični sredini. Zunanjost je namreč tako barvita, glasna in dejavna, da ne potrebuješ še sam ustvarjati svojo. Seveda biti tujec na neki zemlji je zopet druga zgodba, kot biti domačin.

ROCKER.SI: Se z glasbo še kaj ukvarjaš? Obstaja kakšna možnost, da boš kdaj še izdala kakšno pesem, duet ali karkoli podobnega?
NINA VODOPIVEC: Ker je glas moj način glasbe, je vedno z menoj. In veliko naglas :)! V mislih se poigravam z idejami, nekaj se nabira, je že nabranega. V meni je spet nekaj neučakanega. Morda še kakšna brca v tazadnjo in se res kaj zgodi. Kdo ve!?

ROCKER.SI: Kot je moč razbrati iz tvoje spletne strani, si se sedaj vrnila v rodno Slovenijo … Boš ostala sedaj tu?
NINA VODOPIVEC: Zaenkrat ostajam. Sicer že res, da je svet postal en malo večji dom, mar ne, in kraj ni nikakršna ovira. Pa poglejmo.

ROCKER.SI: Opazili smo, da si se sedaj spustila nekoliko v modne vode in, da oblikuješ kolekcijo za Japko. Kaj nam lahko poveš o tem projektu?
NINA VODOPIVEC: Japka je srčna znamka, ki gradi na prihodnosti, prijaznih materialih. Najbolj sem vesela ustvarjanja oblačil iz ORGANSKIH TKANIN (konoplja, bombaž, bambus, volna, lan..) Juhej…Vzpostavlja se prava ZDRAVA veriga sodelujočih, ki se skupaj poučuje in spominja, kako že gre tisto staro, meni zdravo?!?!.Prav tako pa redizajniramo stara oblačila in porabljam osebno zalogo blaga. Jaja :).

ROCKER.SI: V življenju si dosegla zelo veliko, marsikdo ti zavida vse podvige, ki si jih dosegla. Od kje v življenju črpaš pogum, namreč živiš zelo divje in hkrati zelo umirjeno, ves čas pa si ob tem polna pozitivne energije?
NINA VODOPIVEC: Sem sestavljanka intenzivnih delčkov, ki so lahko bili/so izživeti. Ker se ne spomnim začetka, se mi dozdeva, da tudi konca , ne bo. 🙂 . In vse to, ker ni več potreben tunel, da sem v svojem popolnem nedotakljivem svetu!

ROCKER.SI: Kaj bi v življenju rada še poskusila, kar do sedaj še nisi oziroma kaj bi poskusila pa se tega bojiš?
NINA VODOPIVEC: Rada bi letela. Visoko s pticami, kjer edini zvok je rezanje vetra … arrr … To bi! 🙂

ROCKER.SI: Kdo je tvoj vzornik in kakšen je tvoj življenjski moto?
NINA VODOPIVEC: Veliko je bitji , ki navdihujejo, vplivajo na smeri. Sigurno tisti, ki jim strah/pogum, ne zamegli pogleda. Moj moto: VDIHNI!