Nina Pušlar navdušila v Križankah

Nina Pušlar v Križankah (foto: Matic Kremžar)

Nina Pušlar je sinoči s svojim odličnim bendom in nekaj presenečenji razpihala deževne oblake nad Ljubljano in navdušila polne Križanke. Ob vseh hitih je predstavila tudi glasbo s svoje nove plošče ‘Nina’, ki jo je oboževalcem podpisovala še globoko v sobotno jutro. Posnetek koncert si boste lahko ogledatil v novoletnem programu TV Slovenija.

Križanke so za večino slovenskih glasbenikov poseben prostor. Nina jih je pred štirimi leti že napolnila in se kot Meta tja večkrat vrnila z muzikalom Cvetje v jeseni. A vseeno je bila pred sinočnjim koncertom vidno vznemirjena. Malo zaradi zaključka poletne turneje po gradovih in dvorcih, še bolj, ker je koncert sovpadel z izidom njenega šestega studijskega albuma, za povrh pa je glasbeno druženje na prostem ob kisli vremenski napovedi, brez možnosti prestavljanja, snemala TV Slovenija, kjer se je pred štirinajstimi leti z Bitko talentov tudi podala na svojo glasbeno pot.

Na koncu se je vse izšlo kot v pravljici, med glasbeniki in obiskovalci se je stkala tista posebna energija, ki dela dobre koncerte odlične, Nina pa je tako simbolično zaključila obdobje, ki ji je tako v življenju kot karieri prineslo veliko novega in vznemirljivega.

V 24 skladbah, kar nekaj jih je z bendom prearanžirala prav za ta nastop, se je sprehodila čez kariero, nekajkrat so se ji pridružili plesalci Pro Dance studia Mihe Krušiča, ki jo je v eni od pesmi Nino tudi sam atraktivno zavrtel.

Še večje navdušenje pa je sprožil Jan Plestenjak, ki je tudi Nino na odru presenetil v skladbi Punca. Ob hitih ‘To mi je všeč’, ‘Za vedno’, ‘Lepa si’ in ‘Za naju’ smo sinoči lahko premierno slišali še tri nove pesmi, po odličnih odzivih sodeč pa bo med njimi težko izbrati naslednji radijski singel.

Nina in njena ekipa si bo po delovnem poletju zdaj privoščila krajši koncertni oddih, ki ga bodo izkoristila tudi za predstavitev novega albuma, z oktobrom pa se že vračajo na glasbene odre.

V Križankah so jo ob družini spodbujali tudi številni prijatelji, med katerimi ni manjkalo znanih obrazov: Marko Vozelj in Špela Močnik sta priložnost izkoristila za prvi večji koncert z naraščajem, tam so bili tudi Tina Gaber, Nina in Maja Šušnjara, ‘hitmejker’ Matjaž Vlašič, pevski talent Tilen Lotrič pa Alenka in Tinkara iz reaktivirane skupine Bepop, Ines iz skupine Sopranos, spletni guru Matej Špehar, režiserka Tina Novak …