Nightwish želijo spomladi 2020 izdati nov studijski album

Skupina Nightwish

Vodja priljubljene finske simfonične metal zasedbe Nightwish Tuomas Holopainen je sporočil veselo novico, in sicer, da lepo napredujejo s pisanjem novega studijskega albuma, naslednje poletje pa se bodo najverjetneje zaprli v studio in začeli s snemanjem ploščka.

Julija prihodnje leto se bodo zaprli v studio

Tuomas Holopainen je poudarila, da je skupina Nigjtwish napisala že 80 ali 90% materiala, potrebnega za naslednji album.

Leta 2015 so izdali zadnji studijski album ‘Endless Forms Most Beautiful‘ in vse od takrat že delajo na novem materialu.

Holopainen je povedal: ‘Prihajajoči album je na dobri poti. Napisal sem približno 80 ali 90% materiala do zdaj. Vsa vrata so se odprla lani oktobra, ko smo končali s projektom AURI. Poslušal sem album in v moji glavi se je zgodil nekakšen klik. Bil sem zelo navdušen nad pisanjem novih pesmi. Najverjetneje bo 10 ali 11 skladb. S snemanjem bomo začeli julija prihodnje leto, tako da, gre vse po načrtih. Predvidoma pa bo izšel spomladi 2020.’

Sicer pa se skupina Nigtwish prihodnji mesec odpravlja na svetovno turnejo ‘Decades tour‘, s katero bodo obeležili 20. obletnico delovanja (v sklopu turneje se bodo 13. novembra ustavili tudi v Bratislavi – aranžma za koncert lahko naročite TUKAJ). Ob tem je Holopainen dejal: ‘Mislim, da bomo enega izmed koncertov posneli in morda izdali koncertni DVD, kajti te skladbe, ki jih bomo izvajali na tej turneji ne bomo nikdar več izvajali, torej gre za nekakšno nesmrtno idejo.’

Ali se jim bo na naslednjem albumu pridružil tudi orkester pa je Holopainen dejal, da bodo za album uporabili drugačne inštrumente kot v preteklosti.

Vir: TeamRock