Nightwish napovedali svetovno turnejo ‘Decades’

Skupina Nightwish
Skupina Nightwish

Leta 1996, si je Tuomas Holopainen s tremi demo posnetki takrat sveže ustanovljene finsko skupine Nightwish zagotovil izdajo albuma.

 

Praznovali bodo 20. obletnico delovanja

Danes, 20 let kasneje pa je za njimi že več kot 2.000 nastopov, prodali pa so preko 8 milijonov izvodov albumov, kar pomeni, da so Nightwish vodilni evropski symphonic metal band.

Tudi za založbo Nuclear Blast je to dovoljšni razlog, da bodo proslavili skupaj z Nightwish 20. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti bodo 9. marca prihodnje leto izdali dvojni kompilacijski CD ‘Decades‘.

 

Napovedali so svetovno turnejo ‘Decades’

Datumi evropske turneje 'Decades'.
Datumi evropske turneje ‘Decades’.

Poleg izdanega albuma pa se bodo Nightwish odpravili tudi na devetmesečno svetovno turnejo. Marca in aprila bodo imeli 34 koncertov v severni Ameriki, nato pa se bodo vrnili na staro celino, kjer bodo nadaljevali s turnejo.

Nightwish obljubljajo za turnejo poseben seznam skladb, ki jih bodo igrali, na seznamu naj bi se znašle tudi skladbe iz začetnih let njihove kariere, ki pa hkrati veljajo tudi za redek material. Koncerti torej ne bodo posebni samo za obiskovalce, ampak tudi za samo zasedbo. Torej, lahko se pripravite na dobro dozo stare šole metala!

Tuomas pa je dejal: ‘6. julij 1996 je bil točen datum, ki sem ga označil. Na ta dan je prišlo do odločitve, da naredim zasedbo s tremi člani, ki bo igrala atmosfersko akustično glasbo ob spremljavi ženskega vokala.’

’15 mesecev kasneje, je ta skupina izdala prvenec, več kot dve dekadi kasneje pa bo izdala kompilacijo, ki bo vključevala tudi skladbe iz osmega studijskega albuma pa vse do prvih demo posnetkov, po katerih je skupina dobila tudi ime.’

‘Čez nekaj mesecev bomo praznovali obletnico, za začetek z devetmesečno nostalgično turnejo, na kateri bomo vključili material z vseh naših osmih albumov. Kmalu se bomo videli, in vse skupaj bo še bolj čudežno, kot kadarkoli do zdaj.’